Idéer för en 100-Year Town Anniversary Celebration

Idéer för en 100-Year Town Anniversary Celebration


Om planerar en födelsedagsfest 100 för en människa är skrämmande, fira Centennial av en hel stad är en ännu mer utmanande uppgift. Stadsplanerare måste hitta sätt att hedra det förflutna, fira nuet och drömma om framtiden samtidigt dra i samhällsmedlemmar i alla åldrar, tro och bakgrund. För maximal överklagande innehålla ett brett spektrum av medborgare på Centennial planeringskommittén och värd en urban brainstorming.

Hemkomst

Om din stad har ett idrottslag - oavsett om det är professionella, intramural eller strikt amatör - planerar att stänga en av sina spel i en urban homecoming fest. Har en parad med stadens äldsta och nyaste invånare som mästare; uppmuntra skolband, de scouting trupper och lokala kändisar deltar. Lokala företag och organisationer kan komma in flottar som passar parad hundraårsjubileum tema. Annonsera spelet kraftigt, värd en gemenskap brasa och pep rally i förväg och en gemenskap dansen efteråt.

Public Art

Förpassa en lokal konstnär att skapa en bit av offentlig konst som kommer att fira din stadens hundraårsfirandet för kommande generationer. Idéer för ett sådant stycke inkluderar en väggmålning visa upp stadens utveckling från de första bosättarna till nutid, en staty av en stad grundare eller en skulptur i samband med något som staden är känd. Planera en uppmärksammade offentliga avtäckningen.

föreställningar

Håll en tävling för en lokal författare att skriva en pjäs om stadens historia, och ordna med vinnaren spel som skall framställas och utföras under hundraårsfirandet. Har en tävling för att komma fram till en ny stad motto, sång eller en jingel för handelskammaren radioreklam. Uppmuntra lokala musikgrupper - från professionella symfoniorkestrar till klass-skolband - forskning vad musik var populär i ditt område 100 år sedan och är värd en Battle of the Bands med lokala kändis domare. Presentera vinnarna med en nyckel till staden.

Skattjakt

Har den lokala tidningen, TV eller radio station ordna en urban skattjakt som leder deltagarna genom punkterna av historiskt intresse, liksom lokala landmärken och företag. Gör den första framgångsrika renhållare heders borgmästare för en dag och tilldelningssamlarminnesmynt till alla som avslutar jakten.