Vad är Mcafee System Guard?

Vad är Mcafee System Guard?


McAfee System är en komponent i McAfee Virusscan. System infördes som metod för att avskräcka online-tjuvar och hot, som spionprogram, spam, virus, trojaner och förekomsten av identitetsstöld genom att spåra ovanliga och oönskad aktivitet och hindra det. McAfee Systemguards kan köpas och laddas ner på nätet.

Fungera

System fungerar som en Internetsäkerhet försvarare genom att detektera ändringar i datorn. Dessa förändringar är klassificerade som obehörig - som inte nödvändigtvis göra dem skadligt - och ger dig en överblick över de ändringar så att du kan bestämma vilka du har godkänt och vilka du inte har. Generellt kan obehöriga ändringar utgör ett hot mot din dator och säkerhet. McAfee Systemguards kommer att varna dig till sådana förändringar genom att producera en pop-up-fönster på datorskärmen med steg-för-steg-anvisningar om hur man tar bort hotet.

typer

McAfee Systemguards har klassificerat tre typer av obehöriga ändringar. Den första är ändringar i programmet. System kommer att spåra och övervaka dina startfiler, tillägg och konfigurationsfiler. Den andra kategorin är Windows-System, som detekterar alla ändringar som görs i Windows, inklusive certifikat och konfigurationsfiler. Den tredje kategorin omfattar surfar där programmet upptäcker ändringar i inställningarna för Internet Explorer, samt webbläsarattribut och säkerhetsinställningar. Alla ändringar visas i en dialogruta pop-up för dig att granska.

Möjliggöra

Du kan aktivera McAfee System genom att klicka på aktivitetsfältet i Windows, som ligger i det nedre, högra hörnet av skärmen och dubbelklicka på McAfee-ikonen. Genom att klicka på pilen i aktivitetsfältet kommer också att avslöja ikonen om det är dolt. När öppna, klicka på "Avancerad meny" och "Konfigurera" -fliken. I "Konfigurera" panel, välj "Dator och filer." Om fliken Systemskydd är inaktiverat, klicka på den och välj "On" för att aktivera den.

inaktivera

Inaktivera System genom att placera ikonen i aktivitetsfältet i det nedre högra hörnet och dubbelklicka på den. Ikonen kan identifieras med bokstaven "M" På "Avancerad meny", klicka på "Konfigurera" -fliken och välj "Datorer och filer." Leta efter "Systemskydd är aktiverat" och dubbelklicka på den bar för att stänga av den genom att markera "off."

problem

Vissa forum har rapporterat problem med McAfee System automatiskt inaktivera. McAfee har rapporterat att denna fråga kan ha berott på en nedladdning av en tidigare version av programmet och ladda ner den senaste versionen bör lindra detta problem.