Hur fixar en läckande kopparrör med spackel

Hur fixar en läckande kopparrör med spackel


Fastställande av en läckande kopparrör med kitt stoppar läckage tills en rörmokare kan permanent reparera läckande delen av röret. En epoxibaserad kitt obligationer med kopparröret yta och bildar en vattentät tätning. Genom att trycka på kitt i koppar rörets läcka ökar styrkan av plåstret. När spacklet härdar, hårdnar den till en fast lapp som inte kan lossna från kopparröret yta. Spacklet härdar till en punkt där en rörmokare måste skära ut den fasta delen av koppar röret innan reparation röret permanent.

Instruktioner

1 Stäng av vattentillförseln till läckande kopparröret. Slå på vatten avstängningsventil handtag moturs stänger ventilen.

2 Öppna ett handfat kran eller slang haklapp att dränera vattnet från läckande kopparröret.

3 Rengör en en-tums sektion av kopparröret på båda sidorna av vattenläckage med antingen sandpapper eller en stålborste. Ta bort alla korrosion från rörets yta. Förlänga det rengjorda området runt omkretsen av röret.

4 Skär en 2-tums-lång sektion av spackel från sin rulle med hjälp av en kniv.

5 Knåda spacklet med fingrarna tills dess inre kärna smälter med sin yttre kärna. De två delarna av kittet har olika färger. Blanda spacklet ger fullt kittet en enhetlig färg. De två delarna av spacklet reagerar med varandra.

6 Tryck en liten mängd av den blandade spackel i läckan är hålet.

7 Linda återstående kitt runt den rengjorda delen av kopparrör och bildar åtminstone en 1/8-tums tjock, en-tums hela lagret av spackel hela vägen runt röret. Tryck på kitt mot kopparröret yta och in i spacklet du tryckte in läckan i steg 6.

8 Vänta spacklet tillverkarens rekommenderade härdningstiden, vanligen 15 minuter, innan du sätter på vattnet.