Idéer för ovanliga trätak

Idéer för ovanliga trätak


De flesta tak i konventionella hus är gjorda av gips målad vit. Medan vit målad gips gör ett fullt godtagbart tak, är det inte så speciell. Trä kan användas för att skapa alla typer av olika effekter om du letar efter något annorlunda för taken i ditt hus. Från elegant till zany, kan du göra det med trä.

Naturlig katedralen Tak

En härlig och naturlig effekt kan uppnås genom beklädnad en katedral tak med not och spont tall. Allt som behövs är flera lager av linolja för att bevara sin naturliga ton. Den ljust trä kommer att mörkna med tiden, så småningom nå en åldrad patina som kommer att kasta en härlig glöd över rummet.

ristade Tak

Inte fullfölja denna idé om du inte har en hel del tid på dina händer. Att hugga veden för en hel tak skulle förmodligen ta år, men du skulle säkert ha en konversation bit av den tid du var färdig. Tall, Basswood och poppel är alla relativt ljusa träslag som lämpar sig väl för carving. Det enklaste sättet att skära en trätak är att lägga korten i en butik och att skära dem innan du placerar dem på taket och därmed spara dig besväret att lägga på rygg på en byggnadsställning i flera år som Michelangelo.

målat trä

Målat trä kan vara så enkelt som en enda färg för att lätta på utseendet på rummet eller så genomarbetade som en takmonterad väggmålning. Träsnideri kan kombineras med målning för att skapa en effekt som är både färgstarka och tredimensionell. Målat trä effekter för dramatiska tak skulle kunna omfatta faux moln och trompe l'oeil himmel, änglar med trumpeter eller geometriska mönster.

Återvunnet ladugårdträ

En rustik effekt kan uppnås genom att göra ett tak ut ur spillvirke från en lada. Många gamla lador har enorma balkar i dem som skulle kunna repurposed som exponerade timmer rambalkar i ett hus. Om du är ambitiös och bor i ett landsbygdsområde, kan du ibland hitta lador i dåligt skick att ägarna är villiga att sälja billigt i utbyte för dig att ta bort dem. Vara varnat att detta inte är lätt arbete. En rustik land hem som har 8x8- eller 10x10 tum lada bjälkar i dess tak skulle vara ett steg över den målade gips som är normen.