De bästa Träbearbetning Mejslar

De bästa Träbearbetning Mejslar


Fastställande av bästa träbearbetning mejsel är en subjektiv strävan. Genom att känna till egenskaper och användningsområden för olika mejslar kan hjälpa dig att avgöra de bästa träbearbetning mejslar för din ansökan, kompetensnivå, handstorlek eller en kombination av dessa faktorer. Mejslar kommer ofta i set, med snedkant mejslar och butt mejslar vara bland de mest använda.

Koniska Edge Stämjärn

Bevel-kant mejslar är ett idealiskt val för dem som just har börjat i träbearbetning eller möbel. Dessa mejslar finns i 1 / 4-, 1 / 2-, 3 / 4- och 1-tums bredd. Bevel-kant mejslar har en långt blad och används för att skapa gångjärns fickor, skärning leder och installera dörrhandtag och lås.

butt Stämjärn

För träarbetare med mindre händer, butt mejslar har formen av avfasningen-kanten mejsel, men med en kortare blad. Detta möjliggör en enklare grepp och styrning av mejseln. Butt mejslar får sitt namn från en av de främsta användningsområdena: skär fickor för kantgångjärn.

instick Stämjärn

Instick mejslar kallas tunga stämjärn som har extra starka blad och handtag utformade för att tåla hårda mallet slag. Dessa mejslar användes ursprungligen för tapphål och tappar snickerier. Liksom de flesta mejslar emellertid instick mejslar kommer i en mängd olika storlekar och styrkor för att tillgodose olika behov av projekt. Lättare skärp instick mejslar, som namnet antyder, är bäst för lättare, mer delikat arbete, såsom fönsterramen arbete. Vid den motsatta av spektrumet är engelska instickslås mejslar, kända för sin styrka och användarvänlighet. Som träbearbetning är en global hobby, instick mejslar komma i västerländska och japanska stilar, med den senare är speciellt utformad för träbearbetning i traditionell japansk stil.