Hur konverterar JPEG till MVI

Hur konverterar JPEG till MVI


Om du har en JPEG-bildfil som du vill spara som en MVI-fil kan du konvertera den i några få enkla steg. Förstå att .jpg är en filnamnstillägg för en stillbild, medan .mvi är en filnamnstillägg för en liten film eller ett klipp av rörliga bilder.

Instruktioner

1 Öppna din JPEG-bildfiler i Microsoft Office Picture Manager. För att göra detta, öppna mappen där bilden sparas. Bläddra igenom mappen och högerklicka på den bild som du vill konvertera till en filmfil. Håll muspekaren över "Öppna med ..." och klicka på "Microsoft Office Picture Manager."

2 Klicka på "File" i det övre verktygsfältet i Microsoft Office Picture Manager. Klicka sedan på "Spara som". Rutan "Spara som" bör markeras som "JPEG File Interchange Format." Detta format gör att du kan använda bilden i en mängd olika sätt, till exempel i en liten filmfil.

3 Öppna Windows Live Movie Maker på Start-menyn. Om du inte har detta program installerat på din dator, kan du ladda ner det gratis. Se Resurser.

4 Importera foton i Movie Maker. Du kommer att se en sida som läser "Nya bilder och videoklipp hittades." Välj "Importera alla nya objekt nu." Spara din bild eller bilder med ett filnamn. Klicka på "Importera".

5 Spara dina bilder i Windows Movie Maker. Programmet kommer att fästa en .mvi förlängning till filen.