Olika typer av trä Gates

Olika typer av trä Gates


Från pittoreska och charmiga till stora och imponerande, trä grindar har stor överklagande. De inte bara försköna en gård; De skapar också en känsla av trygghet, i egenskap av en barriär mellan hemmet och omvärlden. Även om säkerhet är inte ett primärt intresse, en trä grind och staket lägga till en känsla av avskildhet för varje gård eller egendom.

uppfart Gate

En stor trä grind kan byggas för att spänna uppfart, så att du kan spärra av hela gården medan låta bilar anger. Detta gör det möjligt för bilar att förbli säkert bakom stängslet när parkerade. För att ge grinden en mindre imponerande känsla, kan det byggas för att välva nedåt eller uppåt i mitten. Grinden kan vara fast eller har vertikala trä barer, vilket skulle göra det känns mindre imponerande liksom.

Staketet eller Trellis Gate

En grinden, eller en grind som kommer in på gården från trottoaren, kommer naturligtvis att vara liten, vilket gör det enkelt att komma in i trädgården eller gården. Människor ska kunna se över den i trädgården också. Grinden kan ha korta vertikala paneler i en staketet stil för en pittoreska land utseende, eller det kan inramas av en trä spaljé. Grinden själv kan ha en spaljé designuppsättning mellan två stadiga stolpar, som Alan Bridgewater visar i "Träslöjd för trädgården."

Closeboard Gate

En closeboard gate håller smådjur ur trädgården. Denna typ av grind kan vara liten också, men den har inga mellanrum mellan panelerna. Såsom med en staketet, horisontella träpaneler och ett diagonalstag fungerar som bärare.

hemliga Dörröppning

För att möjliggöra total avskildhet eller för att skapa en känsla av mystik om vad som ligger bakom en vägg, bygga en dörr i en stenvägg och placera en massivt trä grind där. En grind med en rundad eller spetsig topp, som en medeltida dörr, skapar den perfekta farstun. På samma sätt, en lång grind med en välvd topp fungerar bra i ett privatliv staket.

Ranch-stil Gate

En ranch-stil grind har långa horisontella paneler förenade vid insatserna. Den kompletterar många rustik eller western-stil hus väl, vare sig i kombination med ett trästaket eller inte. I likhet med andra trä grindar kan stängslet bestå av ett annat material, såsom sten eller tegel för att lägga till variation.

inomhus Gate

En trä inomhus grind är mycket användbart om du har små barn eller hundar. Med en inbyggd port, behöver du inte bry med ständigt inrätta en barngrind, och gästerna kommer att kunna manövrera den lätt. Dessutom är det mer attraktivt än ett barnsäkert grind. Denna typ har vanligtvis en lätt design och matchar stilen på huset och färgen på någon trä trim. Vitt är ofta en bra färg alternativ också, vilket ger porten en ljusare känsla.

överväganden

En trä grind kan innehålla många typer av prydnads konstruktioner, som visas i "Hur man bygger trä grindar och staket. 100 klassisk design" Dessa mönster kan innefatta en enkel eller intrikat huggen rulla topp, former ristade i centrum av panelerna, och koniska stolpar.