Hur man startar en eld med Wet Wood

Hur man startar en eld med Wet Wood


Alla som har tillbringat tid i naturen camping eller vandring har sannolikt ställts inför verkligheten i vått trä när det är dags att starta en brand. Starta en brand med våta eller fuktiga trä kan vara en utmaning minst sagt. Det är inte omöjligt, men det finns några knep som gör din eld start gå mycket smidigare.

Instruktioner

En bryta upp några större stockar och titta inuti. Det kommer ofta fortfarande vara torr på insidan, och du kan chip små bitar av och börja din eld med dem.

2 Sök efter näver. Det är den vita yttre barken av björkträd med en pappersliknande konsistens. Om det finns tallar i närheten, skuren i dem för att se om det finns splintved eller tjärved löper genom dem. Dessa ämnen kommer att brinna om träet är vått eller torrt.

3 Sök efter små grenar och kvistar närmare trädstammen lägre mot marken. De kommer att vara torrare än resten. Titta också på andra platser än på träd platser, såsom buskar och buskar.

4 Förbered en plats på marken, ner till den nakna jorden. Placera en liten krets av medelstora stenar på marken för att innehålla din eld. Skapa en liten fnöske bunt från björkbark och torr flis och spån. Placera i mitten av cirkeln och antändas. Har tändande i form av större pinnar och buskar redo att hålla elden kommer när det börjar.