Hur man byta olja på en Harley-Davidson FLH Twin Cam 88

Hur man byta olja på en Harley-Davidson FLH Twin Cam 88


Även regelbundet underhåll är ett måste för alla Harley-Davidson motorcykel, kan kostnaden för att det arbete som utförts av en Harley-Davidson återförsäljare vara mer än de flesta människor är villiga att spendera. Gör majoriteten av "vridande" så kan du spara en hel del pengar, förutsatt att du gör jobbet rätt. Ändra din Harley-Davidson FLH Twin Cam 88 olja är en av de många uppgiften väl inom räckhåll för de flesta DIYers, kräver endast en liten mängd av know-how. Större uppgifter, dock är bäst lämpade för utbildade tekniker.

Instruktioner

1 Ställ motorcykeln på ett stativ eller hiss så att den står upprätt. Om du inte har tillgång till ett stativ, anlita hjälp av en assistent för att hålla cykeln upprätt för dig.

2 Tappa ur motoroljan. Leta reda på motoroljeavtappningspluggen, som är precis framför oljetråget under motorn och placera en olje smärta direkt under den. Ta bort avtappningspluggen med en insexnyckel och låt oljan rinna ut. Ta bort och byt ut O-ringen från avtappningspluggen innan du installerar den på motorn.

3 Ta bort oljefiltret: Placera oljetråget under oljefiltret på framsidan av motorn. Använd en bandnyckel eller lämplig oljefilternyckel för att lossa filtret, sedan helt skruva den för hand. Låt eventuell kvarvarande olja att rinna ut ur motorn.

4 Prime ditt nya oljefiltret genom att hälla upp till 88.7ml olja i filtret. Med fingret, gnugga en liten lager av olja på filtrets anliggningsyta. Skruva filtret på motor för hand. När det är tätt mot berget, hand dra det ytterligare en halv till två tredjedelar vända.

5 Fyll motorns oljetanken. Häll upp till 2,5 liter färsk motorolja i oljetanken genom påfyllningsröret. Sätt på tanklocket.

6 Töm den primära vätskan. Leta upp avtappningspluggen under den huvudsakliga derby locket och placera ett oljetråg under den. Skruva loss avtappningspluggen med en insexnyckel och låta vätskan rinna. Ta bort och byta ut avtappningspluggen O-ringen innan du installerar den på primärskyddet.

7 Fyll den primära vätskan. Unbolt derby locket från den primära huset med en Torx förare och dra locket och dess packning bort. Tillsätta färsk primärfluid in i den primära direkt genom derby hål, hälla inte mer än en liter in i den primära. Vätskenivån bör vara vilande vid basen av kopplingen membranfjäder. Sätt tillbaka derby locket och dess packning på den primära fallet åtdragning av bultar med en Torx förare.

8 Töm transmissionsolja. Lokalisera överföring avtappningspluggen på botten av transmissionen och placera ett oljetråg under den. Skruva loss avtappningspluggen med en insexnyckel och ersätta avtappningspluggen O-ring. Sätt tillbaka avtappningspluggen när vätskan runnit. Lägg upp till en liter färsk transmissionsolja genom påfyllningslocket på höger sida av transmissionen.

9 Torka bort utspilld olja med en butik handduk och avyttra spillolja ordentligt.