Hur man rensa dina artärer

Hur man rensa dina artärer


Hjärtsjukdom är en mördare. Enligt American Heart Association, hjärt-kärlsjukdom dödar fler människor i USA än någon annan orsak. När artärerna som levererar blod till hjärtat blir igensatta med fett, kolesterol och andra material som utgör arteriell plack, en hjärtinfarkt uppstår, vilket händer kan ungefär var 34 sekunder i USA Göra några relativt enkla förändringar i ditt liv minska risken för en hjärtattack oerhört genom att rensa artärerna i ditt hjärta.

Instruktioner

En sluta röka. Rökning bidrar till uppbyggnad av fettmaterial i artärerna, vilket ökar chanserna att de kommer att bli blockerad och resulterar i en hjärtattack. Rökning gör det svårare att vara fysiskt aktiv och minskar blodets förmåga att flöda fritt, båda viktiga inslag i att hålla artärer unclogged.

2 Ät hälsosamma livsmedel. Det innebär att undvika överflödigt fett och salt och tar i ett rimligt antal kalorier baserat på din längd, ålder, kön och fysisk kondition. Grönsaker, frukt, fullkorn, magra mejeriprodukter, fisk och magert protein göra bra val. Begränsa alkoholintag, och följa kost riktlinjer som skisseras av sjukvårdspersonal om du är diabetiker eller har andra särskilda kostbehov.

3 Motion. Minst 30 minuter av fysisk träning fem dagar i veckan kan bidra till att minska plack och rensa artärer. American Heart Association konstaterar att vissa studier hävdar varje timme tillbringade promenader kan faktiskt öka din livslängd med två timmar.

4 Gå ner i vikt om du är feta eller överviktiga. Andra livsstilsförändringar som hälsosam kost och regelbunden motion kan hjälpa dig att nå en målvikt utan faddieter eller ansträngande övningar. Minska din vikt bidrar till att minska kolesterol.

5 Fråga din läkare om mediciner. Många olika typer av läkemedel finns som kan hjälpa kroppen förhindra uppbyggnad av plack. De får blodförtunnande så det är mindre troligt att koagulera eller att förhindra kolesterol från att binda till kärlväggarna.

6 Undersök kirurgiska alternativ. Läkare kan placera rören i artärerna bidrar till att förhindra ytterligare uppbyggnad och ökar blodflödet eller injicera medel som löser upp blodproppar.

7 Ta en låg dos aspirin dagligen. Studier visar att låga doser av aspirin hjälper blodförtunnande och tilltäppta artärer.