Hur man gör ett täcke filt steg-för-steg

Hur man gör ett täcke filt steg-för-steg


Täcken görs ofta att ge bort i present eller att passera genom generationerna som en familjeklenod. Att göra dessa täcken tar gott om tid, planering och tålamod. Varje täcke är olika, liknar varje snöflinga är olika. Där ofta finns inget rätt eller fel när du skapar din quilt. Du kan använda någon duk du vill och behöver inte nödvändigtvis följa ett exakt mönster. Det finns särskilda anvisningar du måste följa, men för att göra din quilt, särskilt en som kommer att användas som en filt.

Instruktioner

1 Skapa din quilt block. Quiltblock kan skapas med användning av ett enda materialstycke eller en kombination av material. Om du väljer att använda ett enda stycke av material för din quilt block skär materialet till en kvadrat. Den faktiska mätningar av torget kan vara valfri storlek. De flesta torg är antingen 8 eller 9 inches. Du kan också skapa quiltblock genom att sy ihop olika material för att skapa en 8 eller 9 tums fyrkant. Denna typ av täcke block kan följa ett mönster eller vara helt slumpmässigt. Var noga med att lämna en extra 1/4 till 1/2 tum av material till svars för sömnad.

2 Lägg ut din quilt block. Detta gör att du ska kunna se din quilt möts och gör det lättare att hålla mönstret.

3 Sy quiltblock tillsammans. Du kan antingen använda en symaskin eller sy för hand. Använd små stygn som är så jämnt fördelade och dimensionerade som möjligt. Håll quiltblock platt medan du syr för att förhindra veckning.

4 Mät och skär vadd material. Vadd är vanligen tillverkade av bomull och ger täcket tjocklek och värme. Mät vadd för att passa hela baksidan av quilt och kapas till storlek.

5 Skär ert stöd. Stommen är i allmänhet gjord av ett av de material som används på framsidan av täcket. Du kan också välja att använda en andra täcke konstruktion för stöd också. Mät stöd för att passa perfekt med den främre delen av täcket.

6 Sy täcket och uppbackning tillsammans. Detta steg kommer att se finaste om du använder en symaskin, men det kan göras för hand också. Använd små stygn runt kanterna, och se till att batting inte gäng upp i mellan skikten.

7 Komplett quiltning. Sy små stygn runt varje aspekt av mönster på framsidan av täcket, placera stygnen genom alla tre skikten. Om du inte använder mönster i dina quiltblock, men använde enkla material quiltblock, kan du göra quiltning runt blocken eller skapa en design inom blocken.