Hur felsöker jag en PT Cruiser Code PO441?

Hur felsöker jag en PT Cruiser Code PO441?


Chrysler PT Cruiser som visar de felkod P0441 har ådragit sig ett evaporativ reningsflöde fel systemet. Den avdunstningssystemet (EVAP) är en utsläppsrelaterade system som omdirigerar bränsleångor från bensintanken tillbaka till insugningsröret via en kolkanistern. Flera potential misslyckas punkter existerar i avgasreningssystem, vilket innebär att du kommer att behöva använda felsökning och en uteslutningsmetoden för att hitta problemet vid källan felkoden. Du kan fortfarande kunna köra din PT Cruiser tillfälligt trots ett fel i avgasreningssystem.

Instruktioner

1 Kontrollera din tanklocket att se att det fungerar korrekt. PT Cruiser kan vara känsliga för eftermarknads gasskärmar - till exempel de med en fjäderbelastad sektion center som eliminerar behovet av att ta bort locket för att tanka. Byt tanklock med en ny OEM eller Original Equipment Manufacturer locket från en Chrysler återförsäljaravtal att se om det löser problemet.

2 Undersök evap renings solenoid, en vanlig orsak till P0441-koden. Titta på passagerarsidan av motorrummet, och identifiera de tre svarta magnetventiler som är kopplade till slangar. Om dessa slangar har lossnat eller rivas, kommer de att göra att motorn för att visa P0441 kod, som viljan hål i vakuumledningen, och defekta renings solenoider.

3 Sätt Natural Vacuum Leak Detection Pump. Denna pump är på bensintanken. Den interna omkopplaren på denna sensor kan brytas ned och misslyckas med tiden. Ersätter den kommer att medföra att höja den bakre änden av fordonet och släppa bränsletanken för att få tillgång till sensorn.

4 Har din PT Cruiser skannas av en återförsäljare eller fristående butik. Din PT Cruiser kan visa ytterligare koder som en kvalificerad mekaniker kommer att kunna använda för att lokalisera källan till felet.