Användningsområden för kromoxid grön

Användningsområden för kromoxid grön

Användningsområden för kromoxid grön

Kromoxid grön, även känd som kromoxid grön, krom seskvioxid eller kromoxid, är en pulveriserad mineral som används för att lägga till färg till olika material. Dess grundläggande kemiska sammansättning är Cr2O3. Kromoxidgrönt används för att skapa en grön färg i plaster, målarfärger, och glas. Den används också i vissa polering och skärpningstekniker.

Måla

Kromoxid grön har använts i konstnärsfärger sedan 1800-talet. På senare tid har kromoxid grön sätts till färger som används för industriella ändamål, såsom militärfordon och institutionella interiörer. Som ett pigment behåller kromoxid grön färg i hög värme och ljus exponeringssituationer, vilket gör det till ett idealiskt val för utomhusbruk och tunga användningsområden.

Bläck

Kromoxid grön gör ett hållbart bläck, vilket är anledningen till att den har använts för att skriva ut sedlar i hundratals år. Kromoxid grön var den ursprungliga bläck som används på bekostnad av amerikanska räkningar, tills varje bill fick sitt makeover i 2000-talet. Den amerikanska finansdepartementet använder nu en hemlig blandning av bläck för utskrift, en mer ansträngning i kampen mot förfalskningar.

Glas

Kromoxidgrönt kan blandas med glas i flytande form för att producera den gröna färgen som oftast ses i vin och öl flaskor. Eftersom föreningen är så tålig, lägga kromoxid grön också stärker flaskan.

Polering & Skärpning

Kromoxidgrönt kan användas i en pastaform för polering, speciellt glas. Det används i slipning metallblad. Kromoxidgrönt förening används som ett slipmedel, när handlappning, och även i kombination med en stropping hjul.

Industriell

Eftersom det är ljusäkta och kan motstå höga temperaturer, är kromoxid grönt används för att färgprodukter för industriellt bruk. Plaster i många former, såsom återvinningslådor, avfallsbehållare offentliga och trådbeläggningar, är några av de praktiska tillämpningarna för vilka kromoxid grön används.

Keramik

Kromoxidgrönt ger färg till keramik. Föreningen kan antingen blandas med lera innan bränning, eller den kan användas i glasyrer och slirar. I keramik, ger kromoxid en grå-grön färg till glasyrer. Det är också kombineras med andra mineraler för att producera nya färger, till exempel kromoxid används med en zink glasyr kommer att producera en brun glasyr efter bränning.