Hur man reparerar en Cigarett DVD

Hur man reparerar en Cigarett DVD


Många premiumbilar har GPS-enheter som är inbyggda i instrumentbrädan. Dessa system använder vägkartor lagrade på antingen SD-kort eller DVD / CD-skivor. Om bilen använder en DVD för att mata information till GPS-enheten, då DVD: n kan tas bort genom att trycka på "Öppna", som vanligtvis finns på eller i närheten av instrumentbrädan. Om du har problem med kartskivan, då det finns flera sätt att potentiellt reparera DVD, vilket innebär att du inte behöver gå och köpa en ny DVD för att ersätta den.

Instruktioner

1 Slå på bilens inre ljus och hålla upp undersidan av DVD till ljuset. Sök efter fettfläckar som du kan ha oavsiktligt orsakat vid hantering av DVD för första gången - eller att ett barn kan ha orsakat när man spelar med in-dash enhet. Försiktigt gnugga bort fettfläckar från insidan till ytterkant DVD med luddfri optisk trasa. Om detta inte fungerar, gå till steg 2.

2 Håll den rengjorda DVD under i bilen ljus igen. Lokalisera några repor; dessa kan störa förmågan hos bilens GPS-enheten att läsa skivan korrekt. Ta en bomullstuss och applicera en liten mängd tandkräm till något ljus scratch du hittar. gnugga försiktigt i tandkräm och en gång gjort, använd en fuktig trasa för att torka bort överflödigt tandkräm. Arbeta dig från mitten av DVD till den yttre kanten vid rengöring. Se till att DVD är torr innan glida tillbaka in i GPS-systemet. Om scratch är djupare, sedan försöka steg 3.

3 Ta en mjuk pappershandduk och applicera en liten mängd metall polish såsom Brasso. Applicera polish till DVD, arbeta dig från innerkanten av DVD till den yttre kanten. Ta bort eventuella kvarvarande polska genom att skölja DVD med vatten. Kontrollera att DVD är torr innan du sätter in den GPS-enhet.