Träbearbetning Idéer för Profit

Träbearbetning Idéer för Profit


Det finns en motsägelse i världen av träbearbetning som varje hobby överväger att gå professionell måste överväga. Sättet att ha roligt på träbearbetning är att göra intressanta, en-av-a-kind bitar. Sättet att tjäna pengar på träbearbetning är att göra samma sak, om och om och om igen, vilket gör processen effektiv, blir allmänt känd för att en sak och sälja massor av vad det är. Det finns några högutbildade möbelsnickare som lever med engångs bitar, men de är ett undantag och i allmänhet ut höga priser.

antika Reproduktion

Om du tror att du är skicklig och turen att göra det, det finns en marknad för high-end antika reproduktion möbler, särskilt i New England och nordöstra. En handgjorda reproduktion Queen Anne matbord, byggd av fina körsbär eller tiger lönn till normerna i 200 år sedan, kan sälja för uppemot £ 3250 eller £ 3900. En specialbyggd steg tillbaka Hutch av massiv valnöt eller kvarts sågade ek skulle gå för ännu mer. Att bygga möbler av denna kaliber kräver en hel del tålamod och viljan att göra en betydande utgift för verktyg, utrustning och material.

leksaker

I andra änden av spektrumet är tall leksaker som kan säljas på hantverk mässor och presentbutiker. Dessa tar också en hel del skicklighet för att bygga bra, men inte kommandot höga priser. Stordriftsfördelar är mycket lättare att utveckla för leksaker än stora möbler. Komponenter såsom hjul kan massproduceras i stora serier, vilket sparar en hel del set-up tid. Uppsättningar av block är enkla att bygga och kan vara gjorda av spill från andra projekt, men är stora leksaker för små barn. Trä djur, särskilt om de har rörliga ben eller är monterade på hjul, vädjar till vissa föräldrar för deras nostalgisk känsla. Det bästa sättet att tjäna pengar med leksaker är att bygga några prototyper, finjustera utformningen varje gång tills leksaken är kreativa, ovanliga och välgjord, och sedan arbeta med att effektivisera arbetet med att bygga den så det kan massproduceras i din lilla butik.

millwork

Millwork är någon träbearbetning som är inbyggd i ett hus, såsom spiselkransar, golvlister, räcken eller dörr och fönsterfoder. Idag har de flesta millwork är tillverkad av billiga material såsom medium density fiberboard (MDF), men det finns en marknad för högre slutet hus och renoveringar i äldre hus. Särskilt om du bor i ett område med mycket arv hus som Boston eller Philadelphia, det finns definitivt en marknad för high-end millwork. Denna typ av träbearbetning kräver en större butik för att underlätta produktionen på grund av längden av en stor del av det arbete som produceras, men själva arbetet är mindre komplex än möbelsnickeri, eftersom det finns mindre snickerier. Millwork innebär en hel del tablesaw arbete och dirigering av profiler. En möbelsnickare med rätt utrustning och de rätta kontakterna kan göra mycket bra med millwork.