Hur du kopierar en DVD till en extern hårddisk

Hur du kopierar en DVD till en extern hårddisk


Det är alltid en bra idé att säkerhetskopiera alla medier du har, och eftersom tekniken har fått mer avancerade, nu kan du säkerhetskopiera dina DVD-filmer och spara dem alla på en extern hårddisk. Denna process kräver att du hämta särskild programvara för rippning och komprimera filmfiler, men alla föreslagna program är helt gratis. Med dessa program, säkerhetskopiera och lagra dina DVD-skivor är snabb och enkel.

Instruktioner

Rippa DVD-skivor till en extern hårddisk

1 Öppna din DVD krusning program. Online-Tech-Tips.com rekommenderar att man använder "DVD Rip" i gissningar med "DVD Shrink" för att komprimera filen. Det finns andra fria program som finns tillgängliga, såsom "RipIt4Me" och "DVDFab Decrypter" för rippning och "Handbrake" för att komprimera filerna efter att de är rippade.

2 Sätt i DVD du vill rippa och följ din DVD-rippning programvara instruktioner på skärmen. Om inga instruktioner visas försöker starta programmet med DVD isatt och klicka sedan på "Rip" eller något liknande.

3 Öppna DVD komprimera programvara och följ instruktionerna på skärmen för att komprimera filen. Ju mindre filen, desto lägre kvalitet kommer att vara, så ha det i åtanke när du väljer hur liten du vill att filen ska vara. Vanligtvis är cirka 1 GB en bra balans mellan kvalitet och storlek.

4 Anslut den externa hårddisken och slå på strömmen. Navigera till "Den här datorn" och sedan leta efter din externa hårddisk innan du öppnar den. Navigera till den plats du vill sätta din nyligen rippade DVD-filer.

5 Öppna mappen DVD komprimera programvara placerat komprimerade filer i. Dra och släpp alla mappar och filer du vill överföra över till den externa hårddisken, som bör vara öppna i ett nytt fönster. Efter att de har kopierat till enheten, kan du ta bort dem från din hårddisk. Innan så dubbelkolla att se till att filerna på den externa hårddisken.