Vilka är rasstandarden av arabiska hästar?

Vilka är rasstandarden av arabiska hästar?


Den arabiska hästen har selektivt fötts upp för skönhet och uthållighet under tusentals år. Importerad från sin naturliga hem i Mellanöstern och Nordafrika öknar, hästen påverkat inrättandet av dussintals moderna hästraser. Dagens Arabian hästorganisationer har upprätthålla rasstandarden som exemplifierar de finaste egenskaperna hos djuret och hålla fast vid den ursprungliga häst utseende.

Historia

Alla moderna Arabians härstammar från en av fem kvinnliga hästar. Dessa grund ston ägdes av kung Salomo omkring 1635 f.Kr. Den eleganta rasen anpassade sig för öken överlevnad och omhuldas av de nomadiska beduinstammar i Mellanöstern och Afrika öknar. Djuren gav stammar rörlighet när de söker efter vatten och bete och som en monterad fördel under krig och räder. Stona var mycket uppskattad och djurens avelslinjer bevaras genom muntlig tradition som går tillbaka dussintals generationer. Den arabiska spred sig till Europa under den muslimska erövringen av delar av Spanien och Portugal i det åttonde århundradet

Huvud

Den särskilt utmärkande chefen för den arabiska hästen kännetecknas av en delikat, triangulär form och en konkav, eller "offset" utseende. Många Arabians har en "jibba", en liten utskjutande del av pannan mellan ögonen som sträcker sig ner djurets ansikte. Beduinerna föds upp för den här funktionen för att lägga till sinus kapacitet att hästens skalle, en positiv aspekt för hästar som lever och arbetar i torra ökenförhållanden. Den mjuka näsa är smal och liten, kan inneslutas i handflatan. Ögonen är stora, mörka och uttrycksfulla. Hästen har små öron som kurvan inåt, särskilt på hingstar.

Kropp

Vilka är rasstandarden av arabiska hästar?


Arabian hästar har en unik skelettstruktur bland världens hästar. Rasen har 17 revben, 5 ländryggen ben och 16 svanskotor. De flesta hästar har 18 revben, 6 ländryggen ben och 18 svanskotor. Detta resulterar i höga transport av den arabiska svans. När de kör, Arabians bära sina svansar hög, vilket gör deras svansar verkar flyta ut bakom dem som en flagga. Arabians huvuden möter halsen på en distinkt välvt vinkel kallas "mitbah." Hästen har relativt hög manke, eller främre axlar och en jämn linje som sluttar tillbaka över en lång och nivå kors, vilket är ett annat namn för toppen av en häst bakdel.

Storlek och rörelse

Den arabiska hästen kan väga från 800 till 1,100lbs., Enligt Arabian Horse Association standarder. Hästen är en mindre ras, stående 14,1 till 15,1 händer vid manken. En hand är ett mått för häst höjd som motsvarar 4 inches. AHA tillåter viss variation i vikt och längd hos hästar i sitt register. Den arabiska beskrivs ha en "flytande" rörelse när den travar och galopper som om djuret rör sig på fjädrar.

Täcka

Arabiska hästar finns i många färger, enligt AHA rasstandarden. De kan vara kastanj, svart, vik och grått. Ibland en röd-vit färg kallas en roan inträffar. Hästar som ser vit är verkligen grå eftersom alla Arabians har svart hud. Arabians kan ha ansikts markeringar, vita stjärnor, flammar eller remsor. Vita näsor är tillåtna, liksom vita fötter och strumpor som sträcker sig längre upp benet. Pälsen förväntas vara tjock, silkeslen och fin. Rasstandarden kräver en lång och fin man och svans.