Hur att hålla vattnet från att komma genom ett betonggolv

Hur att hålla vattnet från att komma genom ett betonggolv


Om betonggolvet i källaren är alltid våt, kan det finnas ett antal orsaker. De flesta av dessa orsaker innebär grundvattennivån utanför hemmet, vilket är den nivå där vattnet står hela tiden. Grundvattennivån är högre under regniga perioder och lägre under torra perioder. Om källar avloppet inte tillåter en alltför höga grundvattennivån, kan du ha vatten sipprar genom betongväggar och golv. Om du inte ger tillfredsställande betongtryckavlastning, kan betonggolvet spricka eller spänne.

Instruktioner

1 Reparera eventuella lösa rännor och stuprör. Se till stuprör bära vatten minst 10 meters avstånd från huset. Titta rännorna under ett kraftigt regn. Om de inte kan hantera vattenavrinning, lägga till ytterligare en downspout.

2 Gå runt hemmets utsida. Leta efter låga platser som kan tillåta vatten att komma in i ditt hem. Fyll i låga områden med lera smuts, vilket gör att vattnet rinna bort från huset snarare än att absorbera det. undersöker också uppfarten och trottoarerna för att se till att de är att avleda vatten från huset.

3 åtgärda eventuella yttre sprickor i grunden. Injicera foundation reparation skum i sprickor täta dem.

4 Rengör källaren avlopp. Använd en rörmokare orm att se till att avloppet fungerar korrekt. Om yttre - eller franska - avlopp finns utanför huset, anlita en entreprenör att rengöra dem, eller hyra utrustning och göra det själv. Ta bort buskar och träd som kan växa i de franska avlopp och täppa dem.

5 Jämför kostnaderna för att lägga utanför franska avlopp kontra inomhus avlopp. Om du installerar avloppet utomhus, måste du gå så djupt som fundament, vanligtvis 6 till 9 fot djup. För att installera dem inomhus, klippa ut en del av källaren är betonggolv att installera avlopp under golvnivå. Eftersom båda jobb kan vara en svår gör-det-själv-projekt, kan du anlita en entreprenör för att göra jobbet.

6 Lägg till en sump pump för att avlägsna vatten från avloppet och ge konkreta tryckavlastning. I vissa fall fungerar avlopp och vatten inte har någon plats att gå. Sump pumpar bort det problemet.

7 Coat väggar och golv av betong källare med silikat-baserade genomträngande sealer. Betong är porös och denna produkt suger in i porerna och tätningar betong, vilket ger en vattentät barriär.