Hur man gör en Strawberry Glaze Vit Cake

Hur man gör en Strawberry Glaze Vit Cake


Jordgubbs glaserade vit tårta, och dess framställning, är lika enkelt som namnet antyder. Men i bakning och konditorivaror konst, enkelt innebär inte brist på elegans. Även om standardteknik och recept för att skapa en klassisk vit kaka gör lite utrymme för förändring - framgångsrik bakning kräver exakta kvantiteter och timing - kan glasyr framställas på ett sätt som belyser beredningen ljus, luftig konsistens och lyxig munkänsla. Para ihop en klassisk, raffinerad glasyr bestående av färska jordgubbar med en traditionell vit kakfat större än summan av dess delar.

Instruktioner

Kaka

1 Avsätt 12 msk osaltat smör och låt den anta rumstemperatur.

2 Värm ugnen till 177 grader Celsius. Blanda smör och 1 1/2 cups vitt strösocker på låg i en köksmaskinen med en visp tills ljus och luftig, ungefär fem minuter.

3 Blanda 3/4 kopp mjölk, sex äggvitor, 3/4 kopp helmjölk och 1 tsk mandel extrakt och ställ åt sidan. Blanda två koppar allrengöringsmedel mjöl, 1/4 tsk av joderat salt och 2 tsk bakpulver och avsatta.

4 Ställ in stand mixer hastighet till låg. Lägga en tredjedel av de torra ingredienserna och blanda tills väl införlivats. Tillsätt hälften av de våta ingredienserna och blanda tills beaktades. Fortsätt omväxlande våta och torra ingredienserna tills båda är uttömda. Stoppa biandaren och skrapa sidorna av skål som behövs med en gummispatel.

5 Coat en 13-tum med 9-tum med 2-tums tårta pan med ett tunt lager av raps och linje botten med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och låt den sätta sig. Jämna ut ytan med en gummispatel.

6 Baka kakan tills en tandpetare införas i mitten kommer ut ren, ca 35 minuter. Ta ut kakan, placera på en tråd rack och låt den svalna i fem minuter.

7 Ta glasyr ur kylskåpet och låt den anta rumstemperatur. Ta bort kastrullen från gallret. Placera gallret upp och ner ovanpå pannan. Invertera pannan och kuggstången samtidigt och skjut pan off av kakan. Avlägsna pergamentpapper och låt kakan svalna till rumstemperatur.

8 Häll en kopp glasyr i mitten av kakan. Arbeta utåt, spred glasyr jämnt över kakan med en smal bakverk spatel eller gummiskrapa.

Glasyr

1 Ta bort stjälkar från 1.81kg. jordgubbar och skär varje i hälften. Placera jordgubbar, en kopp vitt strösocker, en kopp vatten och 1 tsk citronsaft i en kastrull och plats över låg värme.

2 blöta jordgubbarna över låg värme tills minskas till hälften av volymen, cirka 30 minuter. Linje en sil eller sikt med ett skikt av ostduk.

3 Sila urlakade jordgubbar genom cheesecloth kantade sil i en kastrull. Tryck på det fasta materialet med en gummispatel för att underlätta ansträngning. Kasta cheesecloth och jordgubbar fasta ämnen och placera kastrull på låg värme.

4 Koka glasyr tills den når nacken scenen, cirka 15 minuter. Kontrollera för nacken stadiet genom att doppa baksidan av en sked i glasyren. Skjut ett finger genom glasyr; såser och glasyrer i nacken etappen belägga baksidan av sked och inte köra. Reserverar glasyr i kylskåp tills redo.