Hur restain trä köksluckor

Hur restain trä köksluckor


Trä skåp är inte den typ av sak du vill bara slita ut i köket och kasta bort. Om de är massivt trä, de är oftast ganska värdefulla. De kan målas, eller att vara ännu vackrare, kan de lackeras för att göra träet som om det var helt ny. Här är några tips för restaining dina trä skåp säkert och framgångsrikt.

Instruktioner

1 Ta skåpen från väggen. Det finns vanligtvis skruvar som håller dem på plats. Det hjälper om du kan ha två personer för jobbet, så att en person kan hålla skåpen på plats medan den andra personen tar bort skruvarna. Märk skåp med en bit tejp på insidan av skåpet och dörren så att du kan installera dem i ordning.

2 Skruva all hårdvara, inklusive gångjärn, knoppar och andra metallarbete. Ställ dessa åt sidan i en behållare så att du inte förlorar dem medan du arbetar på reparationslackering skåpen. Vanligtvis de kan återanvändas, om du uppdaterar utseendet med ny hårdvara. Du kan sälja dem helt enkelt, eftersom hårdvaran är dyrt, och det finns människor på marknaden för gammal hårdvara.

3 Måla på gelén strippa med pensel. Det bidrar till att lägga ut alla skåpdörrar i ett område och skåpen i en annan. Fungerar inte på mer än en eller två skåp vid en tidpunkt då man tillämpar strippa, eftersom det kommer att torka ut om de lämnas för länge. Låt gelen sitta i ca 10 minuter eller tills du ser ytan har bubblade upp och mjuknat.

4 Skrapa den gamla ytan av med skrapan, och se till att du arbetar bara i fiberriktningen. Skrapa det uppmjukade lack in i en behållare, såsom en gammal kaffeburk. Strippan gel är ganska frätande och kommer att bränna huden, så bära handskar och arbeta i ett väl ventilerat utrymme.

5 Scrub några envisa fläckar med stålull igen, vilket gör att du arbetar bara i fiberriktningen. Om du går över säden, kommer du att bilda repor som kommer att vara väl synliga senare och som kommer att ta en hel del slipning för att jämna ut.

6 Torka den nyligen avskalade ytan med en trasa doppad i lacknafta för att ta bort rester kvar på träet. Låt träet helt torra innan slipning smidigt med sandpapper. Torka med en klibbduk.

7 Måla på den nya fläcken avsluta med en pensel, efter att alla ytor har skalats och slipas rena, vilket gör långa, jämna slag medan det är vått att hålla bubblor bildas. Försök att hålla från att gå tillbaka över områden som redan belagda som börjar torka. Tillämpa en annan päls efter att låta det torka i minst sex timmar. Ge det en lätt slipning mellan skikten.

8 Applicera minst två lager av skyddande polyuretanlack för att avsluta skåpen. Polyuretan kommer i en mängd olika utföranden, och är vanligast hos satin eller glansigt. Antingen kan användas, enligt dina önskemål, men tänk på att en blank yta är mer sannolikt att visa fingeravtryck och damm. Om du vill använda polyuretan kan du använda en borste, eller en färg spruta om du har en tillgänglig. Applicera ett tunt lager och låt den torka i 24 timmar. Använd fin stålull eller 200-slippapper för att lätt sand det första skiktet. Ta bort allt damm med en fuktig trasa, och sedan använda din andra skikt. Låt finish torka helt.

9 Låt ytorna torka i 24 timmar och sedan installera all hårdvara. Skruva skåpen tillbaka på väggen i samma ordning som du har tagit bort dem och enligt etiketterna du markerat dem med.