Photinia buskar

Photinia buskar


Inom släktet Photinia finns 50 arter av lövträd och vintergröna buskar. Dessa anläggningar är hemma i skogarna i Asien, från Himalaya till Indonesien. Sina blad, små vita blommor och utsmyckade rödaktiga frukter är skälen trädgårdsmästare i USA odla dem, särskilt fyra arter. Alla växer bäst i bördig, fuktig jord som har god dränering på platser som sträcker sig från full sol till halvskugga.

japansk Photinia

En rundad vintergrön buske, japanska Photinia (Photinia glabra) är tyvärr mottagliga för bladfläcksjuka. Odla denna växt i USDA anläggningen Hardiness zoner 7b till 10, där klimatet är inte alltför fuktig eller riklig nederbörd, vilket förvärrar bladfläck bekymmer. Japanska Photinia mognar vid 10 till 12 fot lång och lika bred. Nya lummiga tillväxt är koppar röd och åldrar till glänsande mörkgröna. Arten gör en tät informellt eller girade häck. Dess blommor och frukter är inte särskilt prålig.

chinese Photinia

Även kallad vintergröna Oriental Photinia, den kinesiska Photinia (Photinia serrulata) är den mest motståndskraft mot sjukdomar arter trädgårdar i södra USA, enligt Michael Dirr vid University of Georgia. Native till Kina, växer det i USDA zoner 6 till 9. De nya bladen är ljusgröna till svagt koppar, och bladen är djupt tandade som järnek tills de förfaller till en mindre taggiga edginess. De vita blommorna är illaluktande, men ger höströda bär som lockar sångfåglar. Oriental Photinia växer 20 till 30 fot lång och 10 till 25 fot bred. Använd den som en häck eller litet träd om de nedersta benen beskärs bort.

Lövfällande Oriental Photinia

Så länge sjukdomen päronpest är inte vanligt i din region, överväga växande lövfällande Oriental Photinia (Photinia villosa). Växande 10 till 15 fot lång och 8 till 10 fot bred med en upprätt, V-formad silhuett utvecklar det oftast flera stamstammar. De vita blommor i början av sommaren är lätt att förbise, men inte de röda frukter som åtföljer gult, orange och rött falla lövverk. Bären kvar i vintern. Odla denna kall hardy arter i USDA zoner 4 till 7 i alla utom alkaliska jordförhållanden.

Röd-Tip Photinia

Fraser eller röd-tip Photinia (Photinia X fraseri) är resultatet av en hybrid kors på Fraser Plantskolor i Birmingham, Alabama, omkring 1940. Historiskt sett var detta den mest planterade säkrings buske i den amerikanska Southeast, tills svampsjukdom orsaken av Entomosporium maculatum utplånats miljontals växter. Unga blad dyker lysande ruby ​​grön och mogen glänsande grönt. De små vita blommor leder till röda bär, så länge anläggningen inte klippt att skapa en säkring. Röd-tip Photinia mognar vid 15 till 25 fot lång och 10 till 20 fot bred. Odla den i USDA zoner 7 till 9 som en skärm eller litet träd om lägre grenar beskärs bort.