Varför är ingefära är det bästa och värsta som någonsin hänt dig

Varför är ingefära är det bästa och värsta som någonsin hänt dig

Introduktion

Rött, rödbrunt, jordgubb-blond, eller ingefära, kalla det vad du vill. En sak som vi vet är att det skiljer dig från majoriteten av samhället. Ginger människor får en hel del pinne och detta är allmänt accepterat som helt ok, med skämt flödande om ingefära styvbarn och adoption, ofta i massmedia. Ingen ingefära-haired person kan vara känd eller framgångsrik utan uppmärksamhet dras till sin hårfärg, i allmänhet i negativ bemärkelse. Men det kan inte vara alla dåliga, och vi är här för att ta en titt på varför det kan vara det bästa, liksom det värsta, som kan hända dig.

Du kan vara ett föremål för marvel (och rädsla) utomlands

Med tanke på dess sällsynthet, har många människor i världen aldrig sett en person med äkta ingefära hår. Res till Afrika, Asien och många andra delar av världen och du kan ofta uppleva stirrar av förundran och människor som vill röra rödbrunt lås för att se om de i själva verket riktigt. I andra delar av världen, är gingers också förknippad med stereotyper endast på annat sätt länkade med axe-svingar, vildögd celts. I kombination med en väl praktiseras crazy-stare, kan ingefära hår säkert hjälpa dig att få ut några repor.

Du har en faktisk hårfärg

Svart är egentligen inte en färg, är brun tråkig och blond är bara riktigt intressant om det är verkligen blond. Du, å andra sidan, har en primär färg skjuter ut från toppen av huvudet. Det är egentligen ganska otroligt. Om genom en ödets evolution, hände det att vara lila, skulle du bli känd som "purps", men det skulle vara lika märkliga och underbara ha ingefära hår. Visa det, god man.

Du är en på miljonen (nästan)

Du är en allvarlig minoritet, globalt sett, och detta naturligtvis gör dig speciell. Anamma detta. Även om du kanske inte känner särskilt särskilda i Dundee, anser att endast cirka en procent av den mänskliga rasen är rödhårig. Detta inkluderar varje nyans till "Strawberry Blonde", som die-hard Gingers kanske inte ens anser vara riktigt ingefära.

Din könshår är en källa till glädje för dina vänner

Ingen ingefära-haired man har gått igenom tonåren utan att uppmanas att "få sina pubes ut" för att roa sina vänner eller klasskamrater. Det finns något oförklarligt spännande för en tonårspojke om ingefära könshår, men försök att inte se detta negativt. Det är inte alla som har möjlighet att föra en sådan glädje till så många människor så lätt.

Du (i allmänhet) vet var du kommer ifrån

De allra flesta av ingefära människor i världen kommer från norra och västra utkanten av Europa, men framför allt Skottland och Irland. Eftersom ingefära genen är en recessiv en betyder det antagligen ett stort antal av dina förfäder var från dessa delar också. USA faktiskt har många fler Gingers än dessa två länder, men de flesta är ättlingar av skotsk eller irländsk invandrare.

En del av gänget

Som en del av en exklusiv grupp innebär att du kan ha en naturlig samhörighet med andra Gingers. Du är en del av en stam och det kan kännas bra att veta att det inte finns alltför många många medlemmar. Det kan vara isbrytaren du letar efter att närma sig en person som du gillar utseendet på, eller helt enkelt någon typ av introduktion till en kollega ginge.

Du ska ingenstans

Tvärtemot vad många tror, ​​är Gingers inte utrotas. Även om "ingefära genen" är recessiva och mindre ingefära människor kan förekomma i framtiden kommer risken för gingerness fortfarande vara mycket ute eftersom det fortfarande kommer att finnas gott om bärare av genen. Nästan 50 procent av irländska folket bär genen för en.

Du behöver inte solbränna

Ingefära hår är outplånligt kopplad till degig hud, så även den mest oskyldigt klar dag innebär dunka på lager efter lager av solkräm. Glöm gång och du får gå hummer röda och vara ytterligare en källa till glädje för dina swarthier vänner. Men även om mycket vit hud är nästan en mode faux pas i dessa tan-besatt dagar, björn i åtanke att det var mycket motsatsen i svunna tider, när de lättaste hudtoner var den mest önskvärda. Din tid kommer att komma igen.

Dina smeknamn är skit

"Morot-top", "morot-head" och den allestädes närvarande "ginger" verkar vara så långt som de flesta människor kommer att gå när man tänker på ett smeknamn för sina rödhåriga vänner. Även om dina vänner övervinna denna typ av lättja, kommer nio gånger av tio ditt smeknamn fortfarande baseras på din hårfärg. Du kommer aldrig att bli en "ensamvarg" eller "T-bone" om du har ingefära hår.

Samhället säger retar dig är ok

Tydligen är det inte ok att göra narr av någon för något de kan inte hjälpa - tänk olika raser, handikappade, sexuell läggning etc. Samhället har långsamt utvecklats till rynka pannan på förföljelsen av ovanstående demografi, men det är fortfarande öppna säsongen på Gingers. Kommer framtida generationer ser tillbaka på vår hänsynslösa retas av ingefära människor med avsky? Förmodligen. Bläs ett spår av tolerans genom rynkar på "gingerism" i alla dess former.

Ditt hår-brott är lätt lösbara

Ingefära pube på bar kommunala tvål? Du får inte bort med att en om du är den enda ingefära i huset. Rogue sträng i spag bol? Detsamma gäller. Din personlighet är din undergång i fall som dessa, så du måste vara ständigt på vakt för "den som kom undan."

Solen kan döda dig

Pasty vita hud som är alldeles för vanligt med Gingers innebär ditt försvar mot solens skadliga UV-strålar är svaga. Melanom - eller hudcancer - är mer sannolikt för dig än din mörkare bröder om du inte vidta försiktighetsåtgärder medan i solen. Håll dunka på grädde, eller krypa ihop inne medan den heta, middagssolen skiner.

Du befinner dig i låg efterfrågan

Allmänheten får vad allmänheten vill och tydligen inte vill Gingers. Under 2011 Danmark-baserade internationella spermabank Cryos sa att det låg inte ta fler "donationer" från ingefära håriga käkar. Uppenbarligen fanns det ingen efterfrågan och de redan hade 70 liter ingefära spermier i reserv. "Vi drunknar i (ingefära) sperma", sade direktör i bolaget vid tidpunkten. Ganska en bild.

Saker är inte gjorda för dig

Ginger kvinnor klagar ofta över att inte kunna bära vissa kläder och färger på grund av sin hårfärg och hy. Som en ingefära, måste du acceptera detta är precis som det är. Många make-up produkter är också på samma sätt kritis som inte är lämpliga för ingefära (och blek) hy, särskilt i dessa tan-tastic dagar.

Det finns undantag från reglerna

Tro det eller ej, är människor med naturligt ingefära hår också i delar av Kina och Papua Nya Guinea. Detta är ett resultat av äkta genetisk mutation snarare än kåta ingefära kolonial, så många av de stereotyper gäller inte alla Gingers - särskilt degig huden en. I Papua Nya Guinea ingefära hår ses också som ett tecken på att du härstammar från storhet - något offer UK ingefära skulle göra klokt i att komma ihåg.