Hur att koppla upp Subs till en 1-Ohm Amp

Hur att koppla upp Subs till en 1-Ohm Amp


Ansluta flera subwoofers till en monokanalsförstärkare som kan bära en ett-ohms belastning kommer återge basfrekvenser med tillräcklig kraft att du kommer att kunna känna det. Ohm nivå, eller impedans, att två subwoofers arbetar vid är en produkt av ohm betyget subwoofers, ohm betyget förstärkaren, är antalet röstspolar per subwoofer och hur subwoofers och förstärkare sammankopplade. Det enklaste sättet att säkerställa att du får ut det mesta kraften från en monokanalsförstärkare som kan bära en ett-ohms belastning är att ansluta den till två 2-ohm enkel talspole subwoofers.

Instruktioner

1 Koppla den svarta negativa batterikabeln med hjälp av en skiftnyckel.

2 Skär två sektioner av 14-gauge högtalarkabel 12 inches längre än nödvändigt för att nå mellan förstärkaren och en av de två subwoofers använder avbitare. Skär två kortare avsnitt av 14-gauge högtalarkabel 6 inches längre än nödvändigt för att nå från en subwoofer till den andra. Ta bort 1/4 tum av den skyddande plastöverdrag från båda ändarna av samtliga fyra delar av högtalarkabel med hjälp av tråd strippor.

3 Sätt den ena änden av en längre sträcka av högtalarkabeln i den negativa terminalen på förstärkaren genom att trycka ner på fliken tumme. Sätt i den andra änden i den negativa terminalen på en av de två subwoofers. Sätt ena änden av den andra längre delen av högtalarkabeln i den positiva polen på förstärkaren och den andra änden i den positiva polen på samma subwoofer.

4 Sätt ena änden av en kortare del av högtalarkabeln i den negativa terminalen på samma subwoofer redan kopplad till förstärkaren. Sätt i den andra änden i den negativa terminalen på den återstående subwoofer. Sätt ena änden av den andra kortare delen av högtalarkabeln i den positiva polen på samma subwoofer redan kopplad till förstärkaren. Sätt i den andra änden i den positiva polen på den återstående subwoofer.

5 Anslut bilens negativa batterikabeln.