Hur du kopierar färgdior till en dator

Hur du kopierar färgdior till en dator


Gamla bilder kan vara fascinerande att återkomma. Massor av stora gamla familj, landskap eller andra typer av fotografier finns i glidform och kräver en stor insats för att titta på, för att inte tala hitta i lager garderoben. Med ökningen av digitalkameror och digital fotografering, är det inte längre praktiskt att hålla bilder i bildspel form. Kopiera färgdior på datorn är inte bara en enkel operation, men också en värdefull en. När bilderna har överförts till datorn, de finns i digital form, och kan vara e-post, skrivas ut eller ens brännas på en skiva.

Instruktioner

1 Gå igenom dina bilder och välja de du vill kopiera till datorn. Många glid samlingar innehåller dubbletter eller annars onödiga eller oönskade bilder som du inte behöver skanna. Ta bort alla bilder som du inte vill skanna kommer både spara tid senare och spara värdefull hårddiskutrymme på datorn.

2 Förbered skannern för användning. Om du inte har en scanner kan du köpa eller hyra en. När du väljer en scanner som ska användas för att kopiera färgdior se till att skannern är minst medelhög kvalitet. De flesta moderna skannrar kan hantera diabilder. För att vara säker på att du kan kontrollera om skannern är utformad för att skanna diabilder genom att läsa produktinformationen. Canons 4400F scanner är ett rimligt prissatta val.

3 Se till att alla skannerns programvara installeras. Du scanner bör komma med en installationsskivan som ger enkel, enkla instruktioner.

4 Sätt bilderna som du vill skanna in i diapositivhållaren av skannern. Om skannern inte kom med en glashållare kan du kanske köpa en separat. Glidhållare ser ut som gamla fotografi kontaktkartor där de platser där bilderna skulle gå är istället hål där du sätter bilderna.

5 Ställ in skannerns inställningar. Beroende på vad du vill använda bilderna för dig kan skanna dem på en mycket hög eller låg upplösning. Om du bara vill titta på bilderna i ett digitalt format, behöver du inte alltför stor upplösning. Om du vill skriva ut bilderna eller använda dem för andra konstprojekt, kommer du vill skanna med hög upplösning, som kommer att ta upp mer utrymme på din dator. Kontrollera också att scannern är inställd att scanna i färg och inte svart och vitt.

6 börja skanna diabilder. Efter en sats diabilder har skannats se de skannade bilderna är upp till den standard som du vill. Om bilderna inte ser rätt eller om du har problem med att öppna dem kan du behöva felsöka processen genom att gå igenom alla stegen igen och se till att du gjorde upplägget ordentligt.

7 Spara färgdior på datorn. När du skannar bilderna ska de automatiskt spara någonstans på hårddisken. Att hålla dina skanningar organiseras kommer till stor hjälp med något arbete du vill göra med dem senare.