Hur att lappa ihop en läcker platt tak

Hur att lappa ihop en läcker platt tak


Takläggning läckor kan vara frustrerande och orsaka stora mängder av skador på kort tid. Platta tak presenterar en extra utmaning i att avgöra var läckan har sitt ursprung. Själva skadade taket kan vara många meters avstånd från där läckan manifesterar sig. Lite tålamod och tak cement kommer att hålla regnet precis där den hör hemma - utanför.

Instruktioner

Lappning Läckor i Blinkande

1 Inspektera tak för lös, sliten eller skadad blinkar. Alla HVAC (värme, ventilation och luftkonditionering) enheter är skorstenar och takfönster omgivna av blinkande material.

2 Ta bort den misstänkte blinkande med hjälp av en borrmaskin med en skruvmejsel bit. Använd en liten mejsel och hammare för att bända den blinkande loss om det har fastnat.

3 Rengör området med en hård borste. Leta efter några uppenbara sprickor i takmaterialet under blinkande.

4 Sprid ett tjockt lager av tak cement över området under blinkande. Tvinga cementen ned i eventuella sprickor. Sträcker sig ut från det område som repareras med 2 eller 3 inches på alla sidor. Vänta 10 minuter innan du installerar den blinkande. Skär varje ny blinkande för att passa med hjälp av ett par tenn snips. Borrskruvar in för att passa blinkande tätt till taket.

5 Vänta den rekommenderade torktiden på tak cement etikett och köra en trädgårdsslang upp till taket. Spraya vatten på det reparerade området i 10 minuter och kontrollera inomhus efter läckor.

Patchning grund av takmaterial fel

1 Lokalisera alla områden av läckage och markera dem med en bit fluorescerande krita, som kan köpas på Lowes eller Wal-Mart. Tim Carter på Ask The Builder ger några bra tips för att lokalisera platta taket läcker. Kolla in avsnittet resurs i slutet av artikeln för att få hjälp med detta. Klipp upp några uppenbara områden av sprickor, hål eller bubblor. Dessa är alla tecken på långvariga tak läckageproblem.

2 Rengör området med hjälp av hård borste. Ta bort alla stenar och lösa eller skadade takmaterial. Exponera alla områden som är skadade och i behov av tak cement.

3 Applicera ett tjockt lager av tak cement upp till 3 inches ut från området repareras. Force cement ner i sprickor eller uppenbara områden av skador. Låt rekommenderad torktid och sedan väta reparerade området med en trädgårdsslang för 10 till 15 minuter. Kontrollera insidan av byggnaden för läckor.