Tak Deck Design Idéer

Tak Deck Design Idéer


En takterrass kan vända oanvänt utrymme till ett område för avkoppling och underhållning. Innan du designa din takterrass, se till att ditt tak är i gott skick, avlopp ordentligt och kommer att stödja extra tyngd. Konsultera lokala byggnormer för att se till att din däckdesign kommer att följa reglerna, och alltid använda en licensierad entreprenör eller erhålla bygglov och kodinformation. Var särskilt uppmärksam på skyddsräcke, och aldrig tillåta barn att leka på ett tak däck utan uppsikt.

Dubbeldäckar Deck

Begränsa dig inte till en nivå om byggnormer tillåter dig mer. I stället bifoga ungefär en tredjedel av dina däck i taket rum, byggd på slutet av dina däck som ligger närmast din minst favorit vy. Bifoga rummet på tre sidor och möta den tredje sidan med skärmad, så att du kan njuta av din rooftop view även om väderförhållandena inte är optimala och erbjuda skydd från solen under varma vädret. Detta rum kan fungera som förvaringsutrymme för dina utemöbler under dåligt väder. Lägg till en andra däck på toppen av detta rum, vilket skapar en övre nivå för bättre vyer och lagt öppet utrymme. Placera en uteplats bord med en bred paraply på denna nivå under skuggade hela vyn middag, sedan använda lounge möbler på lägre nivå för att sola och andra sysselsättningar.

tropisk Tub

Designa din takterrass runt ett tropiskt tema genom att bygga ett däck runt en nedsänkt Jacuzzi. Låt badkar svalt på sommaren för en uppfriskande bad, och sedan värma upp den i vintertid att hålla kylan borta. Rama ytan intill badkar surround och fylla den med smuts, lägg sedan till verklig sod att skapa en verklig gräsmatta upplevelse för solbad och taket play (en manuell "push" gräsklippare eller en strängtrimmer kommer att krävas för att behålla din gräs). Omger däck med krukväxter palmer och andra tropiska växter. Tillsätt en liten vattenfall nära gräset för att skapa harmoniska ljuden och sval spray som du njuta av din tropiska taket. För skugga, skruva en tygklädd pool Cabana eller två bredvid badkaret eller gräsmattan, och glöm inte en mini-kylskåp att hålla dina drycker cool hela sommaren lång.

Tea Garden

Ge dina däck en touch av klass genom att skapa en japansk-inspirerade te trädgård på toppen av ditt hem eller hyreshus. Börja med bambu och natursten trall ytor och lägga intresse med några olika nivåer genom att höja te området två fot ovanför huvuddäck höjd, sedan fylla den nedre däck med vit sand och dekorativa stenar, tillsammans med en stenbänk och en rake, för att skapa en levande Zen sten erfarenhet. I te område, skapa en central fokus med en låg sten eller bambu bord omgiven av golvkuddar. Lägg en inbyggd öppen spis i sten som har en tekanna hängande rack över elden så att du kan koka vatten utan att behöva bära upp från köket. Om VVS är tillgänglig, kommer en enkel diskbänk med en gammaldags pump stil handtag kompletterar utrymmet fint. Store serverar krukor och tekoppar i insektsangrepp lagring inramade i trä, sten eller bambu att komplettera utseendet. Förvara te och snacks i köket eller en mini-frys när den inte används för att undvika att skada dem med värme eller fukt.