Hur man målar dina väggar och hur lång tid att vänta innan du lägger upp bilder

Hur man målar dina väggar och hur lång tid att vänta innan du lägger upp bilder


En nytt skikt av färg kan gjuta nytt liv i en nedsliten rum. Du kan helt ändra utseendet på ett rum billigt utan att behöva köpa nya möbler. Ändra färgen på väggarna från ett neutralt till en ljus färg eller vice versa. Ljusa färg färger kan bidra till en luftig rymd små rum, medan mörka färger låna en dramatisk luft till ett rum, men kan få det att se mindre. Målning ett rum är en enkel men invecklad projekt.

Instruktioner

1 Täck väggar och möbler med en damm ark.

2 Tape runt fönster, dörrar och trim. Detta är inte nödvändigt, men skyddar färgen från att sprida sig på fel yta. Om du känner att du har en stadig hand, överväga att använda en vinklad borste för att måla hörn i stället för att tejpa dem. Ta bort alla elektriska omslag och tejp över uttagen med maskeringstejp.

3 Sand väggarna för att bli av med överflödigt färg och skapa en jämn yta. Se till att bära en mask medan slipning. Torka väggarna med rent vatten och dammsuga damm.

4 Måla väggarna med en primer bas. En primer skapar en jämnt porös yta som de bästa färglager kan hålla sig till lätt. Låt primern torka och slipa ytan igen.

5 Töm färgade färg i färg kastruller och hinkar. Börja måla hörnen först med långa, även stroke. Fylla i hörnen ger först rullen mer utrymme att manövrera. Måla en jämn linje runt alla kanter längs golv och tak och runt dörrkarmar.

6 Måla hela rummet med hjälp av en roller. Rulla rullen över färgen pannan för att mätta den med färg. Placera rullen på väggen och gör ett "M" eller "W" -form på väggen. Fyll i luckorna mellan topparna. Låt färgen torka och upprepa detta steg om ett andra skikt är nödvändigt.

7 Måla trim runt i rummet med hjälp av en vinklad borste.

8 Låt två till fyra timmars torktid för vattenbaserad färg. Oljebaserad färg torkar på upp till åtta timmar. För att vara säker, att minst 24 timmar innan hänga upp bilder och väggdekorationer.