Arborvitae Design Idéer

Arborvitae Design Idéer


Thuja occidentalis, allmänt känd som amerikansk tuja, är en populär vintergrön buske arter med sorter som varierar i storlek och funktion, inklusive klotformiga dvärg sorter, liksom höga, konformade växter som växer upp till 50 fot lång. Tuja är lätt att ta hand om får full sol och fuktig, väldränerad jord, och kännetecknas av platta, scalelike blad. Landskapsplanering kan innehålla tuja som staket, pool eller stiftelse dekoration eller topiary med året lövverk.

stängsel

Många människor trivas staket eftersom de fyller landskapet med färg i stället för som omger fastigheten med matt brunt trä. Tall, pyramidala arborvitaes, såsom Thuja occidentalis sorter "pyramid", "Nigra" och "Techny," är perfekt för natur staket eftersom de kan nå höjder mellan 15 och 25 fot. Tuja har mycket tät tillväxt och när planterade två till tre fot isär kan bilda en skärm utan luckor. Denna typ av staket ger också vindskydd, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för att bryta den kalla och förebygga avdrift på vintern. Placeringen av en tuja staket bör få fullständig eller partiell sol, men unga plantor kan behöva skuggning på vintern för att förhindra vinter brinna.

pooler

Tall tuja sorter fungerar bra som integritets skärmar runt pooler. Thuja occidentalis "Wareana", som växer upp till 8 fot lång, eller 6-fot-tall "Little Gem" sorter kan uppfylla den personliga integriteten behöver utan att skugga området för mycket. Som en evergreen, tuja aldrig förlorar sina blad, så det finns ingen extra pool underhåll som det skulle vara om lövträd användes. Många kan hävda att tuja är inte en särskilt vacker växt, men poolen kan vara omgiven av andra växter, liksom. Använd den gröna tuja som bakgrund för andra växter i olika färger och fallande höjder; Du kan även inkludera ljusa tropiska växter.

stiftelser

Tuja är inte allmänt betraktas som en lämplig anläggning för husgrunder, kanske på grund av de högre sorter kan hindra utsikten. Även om det är sant att det inte fungerar bra i alla fall, inte tuja har en plats i grund landskapsplanering. Klotformiga och ovala, dvärg tuja, såsom "Aurea" och "Hetz Midget," bara växa till cirka 3 feet tall, så att de kan planteras under Windows utan växer till skymmer sikten; den täta tillväxten döljer också en utsatt stiftelse. Pyramid tuja kan användas på hörnen av husgrunder att rama huset och dra ögonen uppåt, men ser bäst om sorter är valda för att matcha omfattningen av huset. Den maximala höjden för en en-plansvilla bör vara ca 15 fot, medan sorter såsom "Lutea", som kan överstiga 30 fot, är mer i proportion till två våningar bostäder.

topiaries

Topiary är det praxis att trimma och utbilda växter i olika former; Termen hänvisar också till skulpterade anläggningen själv. Tuja täta, vintergröna tillväxt gör den idealisk buske för topiary konst. Topiaries kan vara enkla mönster, såsom trimning för att förbättra den pyramidformade eller globulära formen av en tuja. Mer komplexa konstruktioner inkluderar spiraler och djurfigurer. Vissa topiaries ta många år för att bilda eftersom buske måste växa till rätt storlek och anläggningen måste trimmas i små steg så att det inte dödas. Villaägare kan utveckla denna färdighet med praktik genom trial and error, men det finns också topiary kit som kommer med ramar för att användas som guider för trimning.