Typer av hårbotten flätor

Typer av hårbotten flätor


Hårbotten flätor är flätad direkt på hårbotten. De är oftast komplicerade och vissa kan ta många timmar att slutföra, men en gång gjort de kan pågå i upp till sex veckor med noggrann skötsel. Off-the-hårbotten flätor skiljer sig från hårbotten flätor eftersom de flätade bort från hårbotten och ofta börjar vid nacken. Det finns två huvudtyper av hårbotten fläta: tre Strand (dessa typer av flätor eller flätor använder tre hårstrån som är nära vävda till hårbotten) och två sträng (dessa typer av fläta använda två hårstrån och åter skapas nära hårbotten). Var och en av dessa typer består av hundratals unika stilar. Män, kvinnor och barn är alla kunna bära sorter av hårbotten flätor. Med ursprung i forntida Afrika, många länder har nu sin egen ta på denna populära och praktiska stil.

Cornrow (eller spår Braids)

Typer av hårbotten flätor


Cornrows kan vävas i en under eller över sätt, beroende på den önskade effekten. Trots att de är de mest intrikata av de tre strandade flätor, rastaflätor är också den mest mångsidiga och kan flätade in många komplexa mönster och stilar, såsom diagonal, sicksack, spiral, crossover (våffla) och även Mohawk mönster. Löshår och färgade bitar kan också läggas till flätor för en mer dramatisk look.

nederländska Flätor

Nederländska flätor använda tre större delar av håret som korsas under varandra för att göra ett rep-liknande design. Vanligtvis dessa flätor köras som en stor fläta från hårfästet till ändarna på håret. Även om det är möjligt att en del av håret i två för en fläta effekt eller ens att arbeta runt huvudet och bildar en slående krona design.

franska Flätor

Franska Flätor använder vanligtvis tre större delar av håret korsade i en över- eller inverterat mönster. I likhet med den nederländska fläta i stil, denna typ av fläta lämpar sig också för pigtail och kronkonstruktioner.

Fishtail Braids

Denna typ av två-strand fläta använder trådar som korsas en över den andra och dras tätt gång varje sektion passeras. Dessa strängar måste vara mycket jämn i storlek för att understryka det önskade mönstret effekt, som vanligtvis liknar en fisk skelett. Det finns variationer på denna typ av fläta inklusive fiskbens flätor och fiskbens flätor, vilka var och en är mycket lika och så visas vanligt efter storleken på strängen.

twist Flätor

Twist flätor ta två hårstrån och vrida dem runt varandra, vilket ger en spiraleffekt. Dessa typer av flätor kan göras i många utföranden, bland annat en intressant stil som vrider hår från nacken uppåt, vilket ger en vacker hög med hår på hjässan som sedan kan flätade ytterligare, böjt eller bundna till en bulle.

Tips.

Typer av hårbotten flätor


För att en fläta att vara en sann hårbotten fläta, måste du börja flätning vid hårfästet eller hjässan. Hår måste vara minst 2 inches lång för att få varaktiga, snyggt resultat. Olika fläta sprayer och produkter kan köpas; dock är det tillrådligt att inte använda något alltför återfuktande, eftersom det kan göra flätor hala, vilket minskar uthållighet. Dessutom, för att upprätthålla stil längre, säkra ändarna av flyaway eller rakare hår med Snag fria elastiska band och täcka håret med en sjal för att sova.