Hur man byta olja på en '05 YZF 250

Hur man byta olja på en '05 YZF 250


Liksom de flesta fordon, bygger din 2005 Yamaha YZ250F dirt bike på olja för att smörja dess motor och transmission. Emellertid kan vilken typ av motocross racing snabbt ta ut sin rätt på den lilla utbudet av olja hållas inom motorn och dirt bike oljetank, minskar oljans smörjande egenskaper drastiskt efter en enda ras. När du byter din YZ250F olja kan låta så enkelt som att dränera olja och byte av filter, måste hänsyn tas till dirt bike olje sil för att förhindra en träsko som kan svälta motorn olja.

Instruktioner

1 Välj en nivå arbetsyta och placera YZ250F på sidostödet. Skruva isär släpplåten från botten av motorn med en spärrhake och 10mm uttag.

2 Starta din YZ250F och låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter att värma sin motor och olja, sedan stoppa motorn. Låt din YZ250F svalna i ytterligare 10 minuter, sedan placera en smuts cykelställ under sin motor för att stödja motorcykeln i upprätt läge för resten av denna uppgift.

3 påfyllningslock från den vänstra sidan av din YZ250F Styrning pivot och motorns vänstra vevhuset omslag.

4 Skruva bort oljeavtappningsskruven från oljesilen på undersidan av din YZ250F motor, placerad på framsidan av motorn, med hjälp av en 17mm uttag och en hylsnyckel. Skruva vevhuset avloppet bulten på nedre högra sidan av motorn med 17mm uttag. Töm oljetanken och vevhuset innehåll i ett oljetråg.

5 Skruva vevhuset avtappningsbult på plats med din 17mm uttag, sedan dra den till 14 foot-pounds med en momentnyckel.

6 Lossa slangklämman säkra oljetanken slang till oljefiltret med en skruvmejsel. Dra slangen bort från silen, skruva av oljesilen från motorn med en 18mm kombination skiftnyckel. Blås tryckluft genom sil bröstvårta att ta bort eventuellt skräp som fångas i silen skärm.

7 Skruva silen på plats och dra åt den till 6,5 foot-pounds med en momentnyckel. Tryck oljetanken slang över silen bröstvårta och skärpa sin slangklämma med en skruvmejsel. Skruva oljeavtappningsskruven på plats i slutet av silen med 17mm uttag, sedan åt bulten till 13 foot-pounds med din momentnyckel.

8 Håll en liten behållare under oljefiltrets lock nedre bult, placerad på motorns högra vevhuset omslag. Skruva bult med en 5 mm insexnyckel och låta eventuella kvarvarande olja i oljefiltrets lock rinna in i behållaren. Skruva lockets övre bultar med 5mm insexnyckel, sedan dra bort från motorn locket.

9 Dra det gamla oljefiltret ur motorn och ersätta det med ett nytt oljefilter. Sätt tillbaka oljefiltrets lock på höger sida av motorn med 5mm insexnyckel. Dra åt lockets bultar till 7,2 foot-pounds med momentnyckel.

10 Placera en tratt i påfyllningsröret på vänster sida av motorns vevhus. Fyll motorn med upp till 1,3 liter SAE 10W-30 typ SG motorolja, sedan bort tratten och skruva vevhuset på tanklocket på plats för hand. Skruva oljetankens påfyllningslocket på plats på vänster sida av YZ250F Styrning pivot.

11 Montera hasplåten på framsidan av din YZ250F motor med 10mm uttag. Dra glidplattans skruvar till 7,2 foot-pounds med momentnyckel.

12 Placera YZ250F på sidostödet, sedan starta motorn för att cirkulera ny olja genom motorn. Se upp för oljeläckage vid dränerings bultar och oljefiltrets lock. Om ett oljeläckage visas, dra den drabbade bulten ett tillägg kvarts varv.