Hur man byter bromsar på en 2005 Chrysler Town & Country

Hur man byter bromsar på en 2005 Chrysler Town & Country


Även de främre bromsbelägg på din 2005 Chrysler Town & Country förmodligen kommer att behöva bytas ut oftare än de bakre bromsarna, kommer det troligen att komma en tid när du behöver byta både bakre och främre bromsarna samtidigt. Du kan spara en avsevärd summa pengar genom att ersätta bromsarna själv så länge du har några måttlig mekanisk förmåga och en ledig eftermiddag. Det rekommenderas också att du tar lite extra tid att kontrollera rotorerna, när du byter dynorna, eftersom dynorna fungerar bäst med jämna rotorer.

Instruktioner

1 Park minibuss på en plan, asfalterad yta och ställa i nödbromsen.

2 Drain flesta, men inte alla, av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon baster och sätta vätskan i ett uppsamlingskärl för omhändertagande.

3 Ta bort de främre hjulkapslar med ett däck verktyg sedan lossa muttrarna med däck verktygets rörtång. Höj framsidan av minibuss med en domkraft, står plats jack under axeln på vardera sidan och sakta sänka domkraften tills fordonet står på läktaren. Ta bort muttrarna med rörtång sedan bort framhjulen.

4 Unbolt de två primära bromsok bultar, som ligger på toppen och botten av en sida av bromsok, med en spärr och uttag.

5 Ta bort bromsslangen från bromsoket och skjut tjocklek upp och från bromsrotorn manuellt.

6 Ta bort bromsbelägg från bromsoket.

7 Dra bromsok kolv med en C-klämma. Använda en av de gamla bromsbeläggen placerade mellan de C-klämman och botten av kolven för att skydda kolven.

8 Sätt i det nya bromsbelägget och släpp C-klämman från kolven.

9 Sätt tillbaka bromsok på bromsrotorn och sätt tillbaka bromsslangen.

10 Upprepa stegen ovan för bromsarna på den andra framhjulet, sedan montera hjulen bort domkraften och sänka bilen på marken med domkraften.

11 Upprepa ovanstående steg för att byta bromsar på bakhjulen.

12 Fyll huvudcylindern med bromsvätska, starta sedan minibuss och pumpa bromsen flera gånger för att ge plats bromsbelägg.