Veranda taket stilar

Veranda taket stilar


Din veranda är en förlängning av ditt hem, en plats där du kan njuta av utomhus, hälsa grannarna och bara luta sig tillbaka och slappna av. Verandan stil är en återspegling av den arkitektoniska stilen i ditt hus och bör komplettera den. Veranda taket är vad identifierar veranda stil och skärmtak kommer i en mängd olika arkitektoniska typer.

Skjul

Ett skjul tak lutar i en riktning över verandan. Den är kopplad till huset i överkant och sluttar ner över verandan. Ett skjul tak är den enklaste typen av veranda taket för att bygga och är en av de mest populära och mångsidiga veranda tak stilar. Shed tak finns ofta skydda långa, smala verandor.

Gavel

Denna typ av veranda taket sluttar ned på vardera sidan av en centrum åsen. En sadeltak har en brant stigning och kommer till en punkt, som bildar en triangel, där de lutande sidorna möter mitt taknocken. Den branta stigningen hos denna typ av tak hjälper det att kasta snö och vatten. Sadeltak som är hög och brett utbud omfattande utrymme under dem. Denna typ av tak går bra med Cape COD och kolonialstil arkitektur.

gambrel

En gambrel stil tak sluttar ned från en central ås som ett sadeltak. Skillnaden är att, halvvägs ner i backen, sidorna av en galgen tak vända nedåt på en ännu brantare stigning för att producera ett tak stil ofta ses på lador. Gambrel stil tak är ett kännetecken för holländska kolonialstil hem. Ofta är husets taklinjen utvidgas till överhäng en veranda.

valmat

På en valmat tak, alla sidor sluttningen ner till de fyra väggarna i huset. Från ovan är det möjligt att se att en valmat tak med fyra lika sidor som möts vid toppen och sluttningen ner mot väggarna, har en pyramidform. Någon sida av en valmat tak kan utökas för att fungera som en veranda tak eller en lägre, separat valmat tak kan fästas till huset under taket för att skydda en veranda. Valmat tak finns ofta på kolonial- och ranch stil hem.

Platt

En platt veranda tak har mycket liten eller ingen stigning, vilket gör det ett dåligt val för bostäder i områden som får en hel del regn eller snö. Platta skärmtak ligger oftast på modern stil hem. Om du har eller planerar att installera en platt veranda tak, kommer du vill utforska dina takalternativ. Ofta kommer ett platt tak som är shingled läcka. Betrakta en process som täcker taket med ett gummimembran.