När ska man beskära Evergreen Magnolias?

När ska man beskära Evergreen Magnolias?


Evergreen magnolior - de som behåller sina blad genom svala men milda vintrar - bör inte beskäras samtidigt som lövfällande magnolia träd och buskar, som är i mycket senvintern eller tidigt på våren. Vänta tills senare under våren. Bland de vanligaste vintergröna magnolior odlas i USA är de södra magnolia (Magnolia grandiflora), kinesiska vintergröna magnolia (M. delavayi) och i varma vinter områden, Sweetbay eller träsk magnolia (M. virginiana).

Beskärning Tidsplan

Evergreen magnolior kräver oftast minimal beskärning och sällan behöver årlig beskärning underhåll. Nitiska gren spets beskärning bort vävnader som producerar blommor. Den bästa tiden att beskära vintergröna magnolior är i mitten till slutet av våren. Undersök grenar innan beskärning, notera om några blomknoppar bildar, eftersom det kan ändra din önskan att ta bort en gren eller kvist. Döda eller brutna grenar kan avlägsnas helst på året. Grenar med skador till följd av tung snö eller is stormar kan skäras i slutet av vintern som behövs för att rensa upp på gården.

Vad ska man beskära

Trimma eller lätt skära kvistar och gren tips som förstör naturliga attraktiva symmetri av vintergröna magnolia. Krångliga grenar som sticker ut olyckligt, blockera utsikt över gatan för säker avstigning eller intrång i en gångväg eller uteplats är bra exempel på grenar som behöver lite underhåll. Om så önskas, gamla blommor och utvecklingsutsädes pod kapslar kan beskäras bort, en process som kallas deadheading, för att förbättra utseendet på de magnolia före midsommar.

tillväxt Insight

Evergreen magnolias gör kasta löv, särskilt svaga eller gamla löv. Bli inte orolig om många blad falla från anläggningen under våren. Vanligtvis vintergröna magnolior släppa sina äldsta bladen strax före eller som nya bladknoppar vecklar ut på grenarna. Undvik beskärning magnolia grenar efter midsommar. Beskärning som sent på säsongen resulterar i ny tillväxt i slutet av sommaren och början av hösten som får inte tillräckligt mogna innan de första hösten frosten. Beskärning magnolior när de är vilande förseningar sårläkning.

Utrustning

Använd skarpa handen klippverktyg att skära igenom vedartade magnolia kvistar och grenar som är tjockare än 3/4 tum i diameter. Grenar upp till 1 1/2 inches bred bäst skärs med grensaxar. Använd en beskärningssåg att ta bort större grenar, göra flera nedskärningar för att minska storleken på grenen och minska vikten belastningen stress på grenen bas där det är att skäras från stammen. Undvik att göra nedskärningar som riva eller punktera barken på huvudanläggningen.