Hur man identifierar en vintage Singer symaskin Crank

Hur man identifierar en vintage Singer symaskin Crank


Hjulet på den högra sidan av en sömnad Singer maskin förändrades inte mycket under många år, och skillnaderna mellan de som används för att till fullo driva bärbara maskiner som satt på bords och de används för att ge en utgångs uppsving för en pedal eller en elektrisk motor är subtil. Endast de bärbara maskinerna behövs vevar, men inte alla bärbara hade vevar. Veven hjulen faktiskt stöds direkt på träet basen av bordsmodeller och hade handtag som roteras på axlarna för att göra det lättare att vrida veven och köra maskinen. Det bästa sättet att identifiera en vev-hjulenhet är genom jämförelse med hela maskiner.

Instruktioner

1 Leta efter en ekrad, snarare än fasta, hjul och med nio tunga gjutna ekrar snarare än fina cykel-typ ekrar. Det bör finnas gott om utrymme mellan ekrarna att passa fingrarna. En fast hjul hör hemma på en elektrisk maskin.

2 Kontrollera att ett hjul är original genom att kontrollera för normalt slitage, särskilt för förnickling på kanten av hjulet eller spinning del av veven och lättare slitage färgen på samma sida av ett eller flera ekrar från vev. Även om vev eller ett grepp på en eker hjälper till att få maskinen igång, många användare tycker att de kan behålla drivkraften lika lätt med en rytm "örfilar" till kanten av hjulet.

3 Kontrollera av hjulet storlek och vikt. Rattarna var något större och tyngre trots sin öppna konstruktion, och hade tyngre fälgar än de fasta hjul som senare startade motorer, vilket gör det lättare för en användare att få maskinen igång och hålla den igång.