Felsökning och reparation en 48 tums JVC TV

Felsökning och reparation en 48 tums JVC TV


Magnetisering frågor, RCA-kabel anslutningsproblem, koaxialkabel glapp och mer kan alla påverka din 48 tums JVC TV. Du kan felsöka och reparera alla dessa frågor på din egen tid dock, och ingen nivå av TV reparation expertis är nödvändig. Oavsett om du har utfört TV felsökning och reparation innan eller inte, är allt du behöver en magnetspole för att snabbt ta hand om dina JVC TV problem och sätta tillbaka din TV i funktionsdugligt skick.

Instruktioner

1 Kontrollera nätsladden på 48 tums JVC TV och se till att det inte har blivit bortkopplad från strömkällan. Kraft frågor måste identifieras innan någon ytterligare felsökning och reparation sker.

2 Växla mellan din JVC TV videoingångar för att se om du har fel som valdes. Vid användning av ett spelsystem eller DVD-spelare, måste du byta till en ny videoingång för att visa ljud och video från dessa enheter på TV: n. Om du har glömt att byta tillbaka till den ingång som styr din kabel / satellit-programmering, kommer din JVC TV vara utan bild och ljud. Använd "Input" knappen på fjärrkontrollen för att gå tillbaka genom ingångarna och välja den rätta

3 Kontrollera RCA kabelanslutningar på din JVC TV om du är fortfarande utan bild eller ljud. RCA-kablar har en gul, en röd och en vit stift i varje ände av kabeln (för totalt sex stift). Det finns gula, röda och vita stiften på baksidan av din JVC TV och baksidan av kabel / satellitmottagare rutan. Se till att du har gjort de rätta kontakterna mellan stiften och hamnar och att en gul stift är inte i en vit port, etc.

4 Kontrollera din JVC TV-skärmen för eventuella magnetiseringen problem. Du kan identifiera dessa problem genom att identifiera om det finns märkligt formade, slumpmässiga färgade fläckar på JVC TV display. Om så är fallet, kommer din 48 tum måste avmagnetiseras. Använd en magnetisk spole för att åstadkomma detta. Wave spolen långsamt framför skärmen tills den inställda avmagnetiseras och fläckar avlägsnas.

5 Observera skärmen att se till att det inte finns någon "brus" eller andra störningar som påverkar kvaliteten på JVC TV-skärmen. Om så är fallet, återkabelanslutningarna på baksidan av din TV. Kontrollera koaxialkabeln, som är bosatt i "ANT IN" porten. Dra det inom denna port för att eliminera varje ljud.