Hur fixar jag Kondensatorn i en Dell LCD platt?

Hur fixar jag Kondensatorn i en Dell LCD platt?


Om datorns bildskärm har problem med att starta upp, eller inte längre startar alls, inte fret och tror att du måste köpa en ny. Du kan enkelt reparera det själv för några få dollar på nya delar. Den vanligaste orsaken till monitor misslyckande är att ha kondensator blåses ut. Kondensatorer kostar bara ett par dollar per styck och är också ganska lätt att installera. Byte av skadade kondensatorer själv kan spara över hundra dollar i professionella reparationskostnader.

Instruktioner

1 Skruva och ta bort baksidan av bildskärmen.

2 Leta reda på felaktiga kondensatorerna på strömförsörjningen kretskortet. De skadade kondensatorer har en utbuktande topp i stället för en platt en. Deras topp kan också knäckt och synligt läckage fläckar.

3 Skriv ner UF och spänning som ligger på sidan av varje skadad kondensator. Också se till att notera vilken sida av kondensatorn är negativ, anges med ett minustecken, i förhållande till kretskortet. Utbytes kondensatorer måste ha samma uF rating som de ursprungliga. De kan dock ha samma spänning som de ursprungliga kondensatorer, eller högre.

4 Koppla alla kablar som är anslutna till strömförsörjningen ombord; fortsätta att skruva och avlägsna strömförsörjning ombord från bildskärmen.

5 Leta reda på lödförbindningar för varje felaktig kondensator på undersidan av brädan. Varje kondensator ska märkas ett visst antal på båda sidor av kortet; Detta gör att du enkelt lokalisera sina anslutningspunkter.

6 unsolder anslutningspunkterna genom upphettning med lödkolven och använda Tennsug att suga bort den smälta lodet, lämnar anslutningsytorna rena av lod.

7 Ta bort de felaktiga kondensatorerna från kretskortet och sätter sina respektive ersättnings kondensatorer på plats. Se till att hänvisa till de anteckningar du gjort tidigare för att se till att du har kondensatorn polaritet korrekt matchas upp på bordet.

8 Smält några löda på toppen av din lödkolv och använda den för att löda nya kondensator tips på de punkter av kretskortet anslutning.

9 Montera och skruva fast nätaggregatet kretskortet tillbaka till bildskärmen.

10 anslut alla ledningarna till strömförsörjningen kretskortet.

11 Placera bakpanelen tillbaka på skärmen och fortsätta att skruva i alla skruvarna.