Anniversary julklapparna Etikett

Anniversary julklapparna Etikett


En gåva för att ett par firar ett jubileum ger en möjlighet att omfamna tradition eller skapa en ny. Om dagen är det ett år eller sjuttionde, tillfälle och celebrants kan kvitteras med en genomtänkt gåva. Alternativ sträcker sig från en lämplig kort till en extravagant hågkomst eller någonstans mellan dessa två.

Värden

Värd planerar en årsjubileum står inför ett dilemma: om att inte tala om gåvor på inbjudan. Lägga till en begäran av "Inga gåvor" till inbjudan uppfyller godtagbara normer, enligt fröken etikett. Värva gåvor eller föreslå register faller utanför riktig party-värd beteende. Medan gästerna kanske vill ge en gåva, bör värden inte ge intryck av att be om en.

överväganden

Miss Etikett sägs att "be om pengar är bortom" klibbig "." Tyder en monetär gåva eller "pengar träd" när du skickar inbjudningar till en jubileumsfest bör undvikas.

Gästerna

Som en inbjuden gäst till en jubileumsfest, ska "inga gåvor" begäran beviljas om den har gjorts. En eftertänksamt valt kort tjänar till att påminna celebrants av gästens lyckönskningar utan att ge brott. Att föra en gåva när andra har inte kan orsaka besvär för dem eller göra dem obekväma. Om en gäst har åtagit sig att ge en gåva av personliga skäl, bör det läggas fram utanför partiet för att hedra värdens begäran och minimera olägenheterna för honorees.

Hedersgäster

Alla gåvor som mottagits vid en jubileumsfest bör inte öppnas på festen, för att undvika att genera alla gäster som inte föra gåvor. Hellre än att ta tid borta från företaget av gästerna bör honoreesna vänta med att öppna några presenter privat.

Gåvan

Olika listor över lämpliga presenter för speciella årsdagar finns (se Resurser). Den traditionella gåvan kan känna olämpligt för en given par. Om så är fallet, skulle en gåva övervägas från den moderna listan. Om ingen av dem passar tillfället, kan en gärna ignorera listor och leta efter en gåva som passar parets livsstil eller behov, enligt 1-800-Flowers. Till exempel kan den traditionella första årsdagen gåva papper eller modern gåva klockor åsidosättas av parets kärlek camping. En camping lykta eller en holländsk ugn skulle bära ett mer eftertänksamma budskap om givaren förståelse av mottagarnas preferenser. Som ett alternativ, kan en minnes gåva till parets favorit välgörenhet eller orsaka övervägas.