Chippen stilar

Chippen stilar


Den Chippendale stil starkt påverkad möbeldesign från 1750 till 1770. "The Antiques almanacka" credits Chippendale som en av de mest kända möbel stilar i världen. Uppkallad efter engelska möbelsnickare Thomas Chippendale, mönster har engelska, franska och kinesiska influenser. Ibland kallas rokoko, Chippendale stil definieras av genomarbetade ristningar, väl avvägda struktur och eleganta detaljer reflekterande av de rika hushåll för vilka det gjordes.

Chippendale stolar

Chippendale stolar hade en av sex olika stilar av ben: lejonets tass, sen Chippendale, boll och klo, klubb, Marlborough och spade. De presenterade intrikat ristade ryggar i olika mönster, såsom blommor eller bågar. Designs hade likheter med Queen Anne eller georgiska möbler med njurformade säten och snidade cabriole ben. Stolar caned, stoppade eller trä. Om ryggen inte höggs, var de järnväg, stege, ringde eller stoppade ryggar.

Chippen Kistor

Byråar var populär under William och Mary period, 1690-1725, men föll ur popularitet under Queen Anne. De återupplivades i Chippendale möbler, ofta som highboys med böjda fronter. Dekorerad med ristade skal, och rankor i de övre och nedre halvor, var highboys ofta gjorda av mahogny i en uppsättning med en matchande lowboy.

Chippen Tabeller

Chippendale tabeller kom i varje storlek och form. Små sidobord var omsorgsfullt ristade med lejonets tass fötter. Stativ bord gjorda runt 1755-1760 presenterade ibland delfin huvud ben, en unik design med delfinens svans ristade upp benet. Matbord hade två center bitar och ett brett flik på vardera sidan för att erbjuda extra yta för gäster som behövs. Senare Chippen tabeller hade raka ben.

kinesiskt chippendale-

Även kallad kineseri, kinesisk Chippendale stil var populär för sovrum. Avlånga tabeller presenterade kinesisk Chippendale-stil carving med styrka för att stödja toppar marmor. Stoppning på stolar och soffor presenterade orientaliska motiv på satin, plysch eller velour. Jämfört med andra Chippendale stilar, dessa konstruktioner hade rakare linjer, som ristade stege tillbaka och NÄTMÖNSTER.