Hur grekisk keramik görs?

Hur grekisk keramik görs?


De gamla grekiska folket var mästare på konsten att keramik. Många av deras lera artiklar är fortfarande fullständigt idag och tillgängliga för visning på museer runt om i världen. De gamla grekiska folket används lera för många olika uppgifter, och mycket av deras husgeråd var tillverkade av lera. Processen att göra antika grekiska keramik kan fortfarande replikeras idag med rätt utrustning och verktyg.

typer

Antika grekiska keramik var oftast formas till 10 grundformer. Dessa former användes för olika funktioner i det dagliga grekiskt liv. Stamnos krukor är formade som små tekannor utan pip. De har två små handtag för lättare att bära. Den Alabastron är en liten kruka som användes för att lagra parfym eller olja. Det är formad som en modern bud vas. Pyxis krukor är små cylindrar med lock används för att lagra små föremål eller pulver. Amphora krukor har en bred kropp, smal hals och stora handtag. Dessa krukor användes för transport av vätskor. Den oinochoe var Greken kanna. Det är stort och runt och har en pip och handtag. Aryballen är en liten kruka, formad som en boll med två handtag, och det användes för att hålla olja. Den Lekythos användes för att gjuta olja. Det är lång, smal och har ett stort handtag och pip. Den Hydria potten är rund med en smal bas och hals med två små handtag. Det användes för att lagra vatten. Den Kylix är en liten lera bägare som används för vin. Den har en smal stam och en grund skål. Den Kraters potten är stor med en liten stativet. Den användes för blandning av vätskor.

prepping

Alla grekiska keramik börjar med prepping. Detta är en process för att separera de stenar och slam från leran. Leran blandas med vatten och fick sedimentera. Föroreningarna sjunka till botten. Denna process upprepas flera gånger. Leran pressas sedan och knådas för att skapa en jämn, sammanhängande lera. Leran var traditionellt blandat både för hand och till fots.

kasta

När leran blandas, är det kastas. Detta är ett annat ord för formning. Leran är placerad på en plan drejskiva. Hjulet smörjs med vatten för att tillåta leran som skall formas. Krukmakaren snurrar hjulet och bildar leran med händerna när den snurrar. Många antika grekiska vaser bildades i separata sektioner, som sedan pressas samman med våt lera efter torkning i en dag, och det är fortfarande sker i dag. Svampar används för att jämna ut ytan av keramik.

dekorera

Grekisk keramik ofta dekorerade i en "svart siffra" design. Denna design visas som svarta silhuetter av objekt över en röd bakgrund. Designen för dekorationer är skissat i ytan av leran med en metallspets. Krukmakaren använder våt lera som färgen i konturerna. Färgen är röd på denna punkt. När sparken, blir färgen svart. Detaljer repas in i ytan med en skarp trä eller metallföremål.

Bränning

Bränningen av grekisk keramik tar tre stadier av bränning. För det första är keramik upphettas till ca 426 grader C i en ugn tills keramik vänder klarröd. Det andra steget är svårare. I detta skede stänger potter ventilerna till ugnen och lägger grönt trä och blad för att skapa rök. Ugnen värms ännu hetare, mer än 426 grader C. keramik blir svart i detta skede. I det sista steget, gör det möjligt för keramiker ugnen svalna och öppnar alla ventiler. Detta gör de omålade kanterna blir röda igen, medan den målade ytan förblir svart. Detta beror på den släta som sker över de målade områdena.