Förskoleverksamhet för djurlivsmiljöer

Förskoleverksamhet för djurlivsmiljöer


Lär förskolebarn om olika livsmiljöer för djur med åldersanpassade aktiviteter. Djurmiljöer består av olika bostäder som djuren lever i under hela året. Fånga uppmärksamheten hos en tre- till fem år gammal för att lära sig om de livsmiljöer kan vara svårt, men inte omöjligt. Välj aktiviteter som är hands-on, och få barnen upp och flytta.

Habitat Memory Game

Lokalisera olika djur livsmiljö foton online eller i tidningar. Online bilder kan behöva ändras till en mindre bild, såsom två med 2 tums fyrkant. Laminera bilderna. Upprepa processen med de djur som lever i livsmiljöer du hittat på nätet eller i tidningar. Arbeta med två till fyra preschoolers i taget och spela matchande spelet. Låt barnen diskutera var de tror att ett djur kan leva, och be dem varför de tror att de bor på denna plats.

habitat Matchup

Skapa kalkylblad som innehåller både djur och miljö. Djuren ska vara på ena sidan av kalkylbladet och livsmiljöer på andra sidan. Låt barnen rita en linje från djuret till livsmiljö. Denna verksamhet kommer också att hjälpa barn att känna igen djur och rita raka linjer. När de är klara att matcha djur och livsmiljöer, låt dem färg bilderna med kritor.

Var ska jag bo?

Tape bilder och skriva namnen på fyra olika livsmiljöer på registerkort, och placera dem i varje hörn av rummet. De livsmiljöer kan vara hav, djungel, öken och gräsmark. Har alla de preschoolers stå i mitten av rummet. Ropa olika namn på djur, såsom "haj" till förskolebarn, och få dem imitera djuret. Barn ska låtsas att de är hajar som simmar runt varandra. Sedan berätta för barnen att gå hitta sin livsmiljö, som är "havet". Upprepa aktivitet med flera olika typer av djur.

Animal Cracker Habitat

Skapa ett arbetsblad med olika bilder habitat på framsidan. Enligt livsmiljö bilder, märka namnen på livsmiljön, såsom "hav", "regnskog" och "öken". Ge varje barn en handfull djur kex för ett mellanmål. Innan de kan äta sin mellanmål, de måste identifiera var alla sina Animal Crackers är bosatt. De placerar knäckt på lämplig livsmiljö, såsom en kamel i öknen. Servera barn vatten att dricka med sin mellanmål.

klass Pet

Lära barnen om livsmiljöer genom att föra in en klass husdjur, såsom en guldfisk. Prata med barnen om vilken typ av livsmiljö guldfiskar lever i och hur dess livsmiljö hjälper det att överleva. Andra klass husdjur inkluderar ödlor och hamstrar.