Hur att rengöra en Lenovo Thinkpad

Hur att rengöra en Lenovo Thinkpad


Oavsett hur försiktig du kanske med din Lenovo ThinkPad, damm och smuts kommer naturligtvis ackumuleras om du använder din bärbara dator ofta. Att ta ett par minuter för att rengöra din bärbara dator med jämna mellanrum kommer att hjälpa dig att behålla sin kosmetiskt utseende. Dessutom kommer rengöring tangentbordet bidra till att förhindra att knapparna fastnar, och regelbundet torka din LCD-skärm kommer att förbättra sikten.

Instruktioner

1 Rengör ThinkPad tangentbord med en luddfri duk som har dabbed i tvättsprit. Använder inte en överskottsmängd av vätska. Torka försiktigt ner alla nycklar och låt dem lufttorka. Använd en burk med tryckluft för att rensa ut damm och skräp som ligger i mellanrummen mellan tangenterna.

2 Rengör damm eller fingeravtryck på LCD-skärmen med en mjuk, luddfri trasa. Om några fläckar kvar, använd en mjuk, luddfri trasa dabbed i en blandning av en del tvättsprit och en del destillerat vatten. Du kan också köpa pre-fuktade rengöringsdukar speciellt avsedd för LCD-skärmar. Torka försiktigt ner några fläckar och sedan torka av skärmen med en annan mjuk, luddfri trasa.

3 Torka ThinkPad exteriör med en mjuk trasa eller svamp och ett milt rengöringsmedel. Använd en cirkelrörelse. När du rengör locket, bör din svamp eller trasa vara fuktig men inte övermättad. En överdriven mängd vätska kan potentiellt droppa in din bärbara dator och skada känsliga komponenter.

4 Skölj ur din svamp eller trasa med vatten och krama ur någon överdriven vätska. Torka försiktigt ner utsidan för att avlägsna eventuella kvarvarande rengöringsmedel. Torka ytan på din ThinkPad med en separat luddfri trasa.