Hur man skriver en juridisk följebrev

Hur man skriver en juridisk följebrev


Liksom alla delar av skrift på det rättsliga området, till ett följebrev som anger din avsikt ange jurister måste vara tydlig och rakt på sak. Medan ditt CV # xE9; kommer att belysa alla dina erfarenheter och utbildning, bör ditt personliga brev fokusera på dina kvalifikationer som är mest relevanta för det rättsliga området med en kortfattad och professionell ton.

Instruktioner

1 Öppna ett nytt dokument och, om möjligt, välja ett personligt brev mall. Skapa en rubrik högst upp på den sida som innehåller ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Ditt namn kan vara en något större och djärvare teckensnitt än resten. Dubbelt radavstånd under detta, skriver mottagarens namn och titel, samt adressen till domarämbeten.

2 Skriv en formell öppning som direkt behandlar mottagaren av brevet. Gör den forskning som behövs för att ta reda på vem kommer att överväga ditt personliga brev, snarare än att skriva en allmän öppning som "att den det berör."

3 Skriv det första stycket, mellan två till tre meningar, om vem du är, vilken position du söker och hur du hörde att denna advokatbyrå har en öppning. Om en annan advokat eller någon i jurister har hänvisat dig till detta jobb, nämna det omedelbart i denna punkt.

4 Skriv mitten punkt, som bör vara mellan fem till sju meningar. Fokusera på dina mest imponerande egenskaper från ditt CV # xE9 ;, om det är din bar examen poäng, din praktik erfarenhet med en välkänd advokatbyrå eller en stor om du vann i det förflutna. Tänk på specifika företag du söker och kontrollera de egenskaper du pekar ut är de som företaget skulle de flesta uppskattar. Till exempel kan ett företag som fokuserar på miljölagstiftningen vara mer intresserade av fallstudien du publiceras på ett oljeutsläpp än ett inbrott om du vann.

5 Skriv det sista stycket, mellan två till fyra meningar. Tyder på att ditt CV # xE9; och alla andra erforderliga material är slutna och att du skulle uppskatta en intervju att diskutera ytterligare möjligheter. Viktigast tacka mottagaren för sin tid och omtanke på att läsa ditt personliga brev.