Hur ta isär en Delta Duschblandare

Hur ta isär en Delta Duschblandare


Att göra någon form av reparation på en Delta duschblandare det måste vara helt isär. Ta en Delta kran isär är inte svårt och kan göras med några verktyg. Det finns många olika stilar av Delta duschblandare. Emellertid de inre delarna är mycket lika i alla. Handtaget på en enda handtag dusch kran tas bort på samma sätt oavsett modell. Nyckelskyltar, oberoende av utseende, är alla avlägsnas på samma sätt.

Instruktioner

1 Stäng av vattnet vid huvudventilen utanför. Låt vattnet rinna från vattenledningarna genom att öppna dusch kran. Täck dusch golvet med en handduk för att skydda den från skador och för att inte förlora smådelar ner i avloppet.

2 Om dusch kran har en enda akryl handtag, använd en liten skruvmejsel för att tvinga plastlocket från toppen av handtaget. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruven som håller fast handtaget till kranen. För kranar med metallhandtag, använda en insexnyckel för att ta bort skruven under handtaget. Lyft handtaget från kranen. Ta bort täck (prydnadsväggplatta) med hjälp av en skruvmejsel för att avlägsna skruven och lyft sedan off the wall.

3 Dra hylsan (inte på alla modeller) rakt ut för hand. Skruva loss den kvarhållande ringen, som bör vara handkraft. Använd en skiftnyckel för att lossa (motsols) stoppringen om det är för hårt att vända för hand. Skjut anslaget från ventilen. Äldre modeller kan ha en stram O-ringen på ventilen strax under handtaget. Bänd O-ringen med en skruvmejsel och skjut anslaget från ventilen innan du tar bort stoppringen. Den kvarhållande ringen kan variera beroende på åldern på den kran.

4 Dra ventilpatronen ur kranen. Var redo med en handduk för att fånga det vatten som kommer att köras ut ur kranen som ventilpatronen avlägsnas. Ventilpatronen i en äldre kran kan ha snäva envis O-ringar som håller den på plats. Använd en skruvmejsel för att tvinga ventilpatronen ur kranen.