luau tull

luau tull


Om en utväg luau, en traditionell första året födelsedag luau i Hawaii, eller en sommar luau på fastlandet, tullen observerades vid festen är ganska lika. Luau traditionellt har Hawaiian-stil livsmedel och drycker, tropiska atmosfär, musik, polynesiska dans och blom Leis.

Buffet

Luau anpassade dikterar att festen serveras buffé, och att maten lämnas knytkalas stil, av värdarna, eller genom en cateringservice. Maten serveras luau (hawaiianska inte pluralise ord) kan vara giltig Hawaiian eller Stillahavsområdet, lokal mat och / eller fastlandet livsmedel med Hawaiian smaker. Autentiska Hawaiian matar inbegriper efterrätter som haupia (liknande pudding och görs med kokos), smårätter såsom sötpotatis och poi, och alltid kalua gris.

Kalua gris

Strimlad fläsk med en rökig smak, som kallas kalua gris i Hawaii, är en luau anpassad både på öarna och på fastlandet. Orterna i Hawaii, liksom många hem kockar där, steka grisen i en traditionell Hawaiian stil - i en underjordisk ugn, kallas IMU, med banan och ti blad. Den populära alternativ är att laga fläsk i en lerkruka potten med rökarom tills det är mört nog att strimla lätt.

drycker

Vare sig det rör en värd-eller utebliven värd bar, är det luau anpassad att tjäna tropiska drinkar som Mai tais, tillsammans med öl, vin och alkoholfria tropiska blandningar. Barns luau vanligtvis tjänar Hawaiian punch. Drycker serveras ofta med cocktail paraplyer eller andra tropiska garnering. Vissa luau Värdarna går alla ut genom att skapa koppar ur urholkad ananas eller kokosnötsskal och inrätta en tiki bar.

Atmosfär

Luau anpassade efterlyser en vänlig och avslappnad, polynesiska atmosfär. För detta ändamål, är Hawaiian och andra tropiska inredningen används ofta. Till exempel i Hawaii buffébordet är ofta dekorerade med ti blad. Tiki facklor eller annan eldskenet, såsom ljus, är en annan populär luau sed. Faux eller riktiga växter, tematiska dukningar som tiki, bränning, blommor eller andra Hawaiian mönster används också.

blomma Lei

Vid en utväg luau i Hawaii, är det vanligt att varje gäst ges en blomma lei. I familjen och samhället luau i Hawaii och på fastlandet, kan blomma lei också ges till varje gäst, eller de kan reserveras för hedersgäst. Beroende på storleken på gästlistan och tillgänglighet av blommor, kan lei göras med riktiga blommor - oftast plumeria, nejlika, eller orkidé - eller med konstgjorda material.

Musik och dans

I Hawaii, är det brukligt för hula att dansas på en luau och för Hawaiian musik som ska spelas. Den kommersiella luau deltar ofta i seden att avsluta luau show med samoanska brand Dans och kan funktionen Hawaiian hula eller en mängd olika polynesiska dans. Vid mer informellt värd luau i Hawaii, gäster så benägna spontant utföra hula, spela gitarr och ukulele, och sjunga. På fastlandet, är mer sannolikt att hyras för att underhålla en rock eller polynesiska danstrupp. Dansarna traditionellt föra sin egen inspelad musik och oftast kommer att ta upp gästerna till dans vid någon tidpunkt. Luau vanligtvis kommer också att innehålla bakgrunds hawaiiansk musik via inspelningar eller ett band.