1950 trampbilar

1950 trampbilar


Trampbilar, eller "rida på" bilar som de ibland kallas, har funnits nästan lika länge som deras full storlek motsvarigheter. Det var inte förrän på 1950-talet, dock att de blev allmänt tillgängliga till ett pris som var överkomligt för den genomsnittliga familjen. Byggd från pressat stål, många av dessa trampbilar hade arbetsbelysning och justerbara vindrutor, samt krom trim och vibrerande emalj lack som gjorde bilar sådana stilikoner för dagen. Glansdagar stål trampbil varade fram till senare delen av 1960-talet, när de så småningom fasas ut till förmån för form injicerade plastmodeller.

Austin (Great Britain)

I Storbritannien, en tillverkare av massproducerade stål trampbil var Austin Motor Works. Från och med 1950 och fortsätter i produktion fram till 1971, var Austin J40 byggdes i Austin Junior Car Factory funktionshindrade gruvarbetare och exporteras över hela världen. Tidiga exempel kan vara tuff trampa, eftersom de är gjorda av kraftigt stål (faktiska spill från A40 Devon saloon.) De har också en något farligt "Flying A" hood maskot. Samt J40, Austin gjorde Pathfinder, en 1930-inspirerad enda säte racer.

Murray (USA)

Rörelse av Cleveland, Ohio, Murray var en produktiv tillverkare av stål trampbilar under 1950-talet och en bra bit in på 1960-talet. Under denna tid, stannade Murray på trenden med förändringar inom bilindustrin, från sin kurviga Buick Torpedo till progressivt rätlinjig Champion och Sad Face modeller mitten av 1950-talet till rent vinkel Flat Face modell som slutade decenniet. Varken Sad Face eller Flat Face gjordes att imitera någon specifik bil. Dessa modeller kom i olika versioner såsom brandbil, herrgårdsvagn och sedan. Murray tillverkas också trampbåtar och flygplan. Samtliga av bolagets post-1948 varor markerades med "Murray" eller "Murray, Ohio."

Cyclops (Australien)

Intresset för trampbilar var inte begränsat till USA och Storbritannien. I Australien, där importen var begränsade, firman Cyclops klev in brott med en serie av USA-inspirerade modeller, såsom Comet, ursprungligen kallades Chevrolet och Ford Clipper. Cyclops producerade också en krasch vagn med en kran monterad på baksidan.