Hur man bygger din egen cykel

Hur man bygger din egen cykel


När du har fått cykling feber, kanske du vill bygga din cykel från början till slut. Detta är roligt, men kan vara en dyr process beroende på din smak och budget. Det finns anpassade byggare som kan ta dina mått och önskemål för att bygga din egen cykel, men det är inte hälften så roligt eller tillfredsställande som att bygga din cykel. Denna artikel kommer att visa dig hur man bygger en egen cykel genom att välja komponenter och sammanföra dem i en anpassad sätt.

Instruktioner

Design

1 Beslutar att bygga din egen cykel är bara det första beslutet du kommer att göra. Det finns massor av beslut som du kommer att behöva göra om ramen, stil cykel, komponenter och passform. Du kan ta ett par inledande vägar på denna punkt. Du kan göra forskningen forskningen kring komponenter, som i vissa fall är en del av det roliga. Den andra vägen är att sitta ner med en lokal cykelhandlare att söka deras råd och hjälp med att köpa delar. Fördelen med att göra forskningen själv är att du inte är begränsade till de delar eller cyklar en lokal cykelhandlare kan få för dig. De flesta cykelhandlare bär ett begränsat antal cykel- och en del märken, men de kommer att kunna bygga något för dig om du levererar dem delarna. Bestämma vad som är bäst för dig och göra utflykter till flera cykelbutiker att checka ut delar. Om du bygger din egen cykel på en budget, försök att köpa rabatterade cyklar och använder dem för delar.

2 Börja med ramen. Vilket material ska du använda? Going den anpassade vägen innebär att du vill ha något som är utmärkande vanligtvis, vilket innebär kolfiber eller titan. Kolfiber är lättare och tillåter mer design alternativ. Titan är vanligen styvare och kan betyda tyngre, men inte genom en hel del. Lokala cykel publikationer kan vara ett bra ställe att handla för en ram. Vanligtvis någon som säljer en ram endast handlas upp sig så att du kan få något mer exotiskt för ett bra pris. Det finns också online-återförsäljare som kommer att sälja du bara en ram eller en ram och de komponenter som du vill. Kontrollera att du har rätt att returnera en begagnad ram om du går den vägen och att du kontrollera om mycket noggrant innan du accepterar den.

3 Nästa är den komponent eller bygga kit. Det finns tre huvudsakliga tillverkare av cykelkomponenter: Shimano, Campagnolo och SRAM. Alla har sina egenskaper som gör deras produkter unika och har en rad produkter som passar alla plånböcker när man bygger en egen cykel. Detta är ett område där nya delar är viktiga. Skillnaden i nya vs används är oftast inte en hel del pengar, så ny är rätt väg att gå. De delar som du får från en komponentgrupp är: båda växelförare, bromsar, reglage eller kontroller, vevparti (vev och vevlager) och kedja.

4 Hjul är nästa. Hjul bör ta upp vara nästan 1/2 av den budgeten eftersom de gör den största skillnaden i andra än totalvikten och ramen prestanda. Den typ av hjul som du väljer är beroende av ett fåtal faktorer. Först, vilken komponent grupp valde du? Shimano och SRAM användning en typ av frihjul-bakhjulet och Campagnolo använder en annan - det beror på navet inrättas. Det finns också några märken som är exklusiva för att ställa upp och det finns några tillverkare som kommer att göra båda typerna, men det är en faktor. Nästa faktor är vilken typ av ridning du kommer att göra? Triathlon kan innebära en typ av hjulpar eller massor av klättring kan vara en annan typ av hjulpar. Aero hjul är populära nu och har högre prestanda, men kan också vara betydligt dyrare. Vilket material skulle du vilja ha i hjulen? Kolfiber eller titan kommer att vara lättare men dyrare. Kolfiberhjul också kommer att kräva kolfiber säker bromsbelägg. Du måste också bestämma om du vill använda rörformiga eller stuknings hjul. Tubular rulla snabbare, men kräver en professionell, lim och tid att byta däck. Stuknings är i allmänhet lätt ändras om du har en lägenhet.

5 Tryes är också en del av urvalshjulprocessen. Spendera mer pengar på däck och mindre på rören. Det finns mycket lite skillnad i rör, men betydande skillnader i däcken. Är rullande hastighet eller grepp viktigare eller en kombination av båda? Däcken måste matcha hjulen med avseende på clinchers eller rörformiga.

6 Välja en sadel är enbart en fråga om passform. Vissa professionella cyklister använder samma sadel för år och vägrar att ändra. Som en krönikör uttryckte det, det är du bakre änden så att du vet vad som är bäst. Försök åtminstone tre sadlar med olika former eller geometri för att hitta det som är rätt för dig. Du kommer också att behöva en sadelstolpe som är kompatibel med din ram.

7 Clipless pedaler är vägen att gå, men det finns olika former och stilar som också kommer att avgöra bommar du behöver.

8 De sista komponenter som du behöver är styret, styret tejp och pedaler. Styre med runda hörn eller droppar, har samma grundläggande former, men kan ha små avvikelser på greppet.

Montering

1 Förutsatt att du väljer att bygga cykeln själv, du kommer att behöva särskilda verktyg och ett stativ. De verktyg du behöver för att få åtminstone är: en komplett uppsättning av insexnycklar, platt huvud och Philips skruvmejslar, pedal nyckel, kassett låsning verktyg och kedja piska, kedja brytare, vev avdragare och vevlager verktyg, samt en kabel avdragare och kabel skärverktyg.

2 Det enklaste stället att börja är att installera däck och slangar på hjulen. Nästa sätta en liten mängd fett på bakhjulet eller fri nav där den möter kassetten och installera kassetten. Var noga med att se till att alla distanser och komponenter installerade på avsett sätt. Nästa använda kassetten låsning verktyg för att säkra den till hubben.

3 Nästa fästa sadelstolpe och sadel till ramen. Du behöver insexnycklar för att åstadkomma detta. Du har möjlighet att skära sadelstolpen för att ta bort vikt, men bara till en viss punkt för att säkerställa att den kommer att stanna säkert.

4 Fäst handtaget på skaftet och skaftet till styrröret fäst vid gaffeln. Om huvudet inte har en huvudsetet måste du installera ett. Du kan behöva installera distanser för att höja styret till en bekväm höjd. Styr röret är en annan del som kan skäras till rätt storlek om du vill.

5 Fäst reglage eller controllers på styret. Du kommer att använda en insexnyckel tätt dem på styret. Du kommer förmodligen vill justera dem något senare i processen. Den exakta platsen är en fråga om personlig passform och komfort.

6 Fäst bromsarna genom ramen. Det finns en främre broms set och bakbroms set. Bromsar är fastsatt i ramen med Allen nycklar. En gång installerat flyttar justeringsspaken hela vägen ner.

7 Nästa installera vev och vevlager. Det finns finns särskilda verktyg för detta. Först installera vevlagret med hjälp av en vevlager skiftnyckel. Det finns olika typer av skiftnycklar, beroende på vilken typ av vevlagret och huruvida vevlagret har externa koppar eller inte eller inte. Nästa installera vevpartiet. Återigen, det finns särskilda verktyg som behövs beroende på vevpartiet.

8 Nästa installera växelförare. Detta är till stor del en fråga om att fästa dem på ramen. De kommer att behöva justeras senare, men installera dem på ramen.

9 Mät och kapa kedjan efter att ha kört det genom deraileurs och kedjan ring. Det bästa sättet att mäta kedjan är att använda den stora kedjan ringen och den största kassetten kugge sedan lägga 2-3 ytterligare länkar. Du behöver en kedja brytare för att skära överskottet kättingar och avsluta installationen.

10 Montera bromskablar och sedan växeln kablar. Regulatorerna och bromsar kommer med detaljerade instruktioner om rätt metoder för att installera kablarna. Du kommer att behöva justera höga och låga gränsvärden skruvarna på växelförare för att bidra till att säkerställa fungerar.

11 Det sista steget är att justera passform och ställa kontrollerna att kontrollera att allt är bekväm och fungerar som det är tänkt.

12 Montera bromskablarna. Din broms och reglage ger dig detaljerade instruktioner om rätt metod. Detta är också fallet med växeln kablar. När du får dem installerad kommer du vill ställa in övre och undre gräns skruvar att ringa in mer exakt skift.