Solen, månen och Star aktiviteter för barn

Solen, månen och Star aktiviteter för barn


När undervisning din klass om astronomi, kan du skapa några aktiviteter för att hjälpa eleverna lära sig om solen, månen och stjärnorna. Aktiviteter om solen, månen och stjärnorna kan ge eleverna en chans att lära sig ett roligt sätt. Allt du behöver är några billiga leveranser från din lokala hantverk butik och en kreativ fantasi för att komma igång.

enkla aktiviteter

Skriv ut bilder av solen, månen och stjärnorna. Ge en uppsättning till varje elev och ha honom färga bilder med markörer eller kritor. Eleverna kan limma solen, månen och stjärnorna till trä hantverk pinnar. För att göra bilderna mer hållbara och håller längre, laminera varje innan studenten limmar det att farkosten pinne. Vänd denna aktivitet till en frågesport genom att ställa studenternas frågor om solen, månen och stjärnorna. Barnen måste svara på frågan genom att hålla upp pinnen med det rätta svaret. Till exempel kan du fråga: "Vad är det enda världen människor har faktiskt gått vidare, med undantag för jorden?" Barnen skulle hålla upp månen.

Circle Aktiviteter

Låt barnen sitta i en cirkel. Hand ett barn en sol, ett barn en måne och ett barn en stjärna. Be barnen att passera solen, månen och stjärnan runt cirkeln. När du säger "Stopp" barnen håller solen, månen och stjärnan måste stå upp. Varje barn måste dela en sak hon vet om objektet hon håller. Till exempel kan barnet håller solen säga att solen är mycket ljus. Fortsätt spela tills alla har en tur att dela ett faktum. Vänd denna aktivitet till ett spel genom att dela ut ett litet pris att varje barn som uppger ett faktum korrekt.

Dough Art aktiviteter

Ge dina elever gul, röd, blå och grå modellera. Låt barnen använda sin fantasi för att forma leran som solen, månen och stjärnorna. Säg åt dem att använda sina fingrar för att skapa "kratrar" i månen, till exempel. Dela ut priser till de bästa och mest kreativa projekt. För en annan lera modern aktivitet, ge barnen solen, månen och stjärnan kakmått att använda för att forma leran. Barnen kan också använda självhärdande lera för att skapa objekt. Dessa kommer att hårdna över natten och barnen kan hålla sina skapelser.

Glow-in-the-dark aktiviteter

Hide glöd-in-the-dark solar, månar och stjärnor hela lekplats innan eleverna anländer. Ge varje barn en liten papperssäck och släcker ljuset. Säg till barnen att jaga glöd-in-the-dark objekt. Spelaren som hittar flest objekt vinner aktiviteten. För en annan aktivitet, ge barnen glöd-in-the-dark markörer, färger och färg. Barnen kan skapa en bild på mörkblå eller svart konstruktion papper. Efter alla är klar släcka lamporna för att ge dem möjlighet att se sina glöd-in-the-dark skapelser.