Behandlingar för Kräkningar och diarré

Behandlingar för Kräkningar och diarré


Kräkningar och diarré är två vanliga symtom som människor i alla åldrar upplever nu och då. Symptomen brukar klara upp efter två till tre dagar, men det kan finnas en risk för att bli uttorkad, särskilt om du har feber eller är redan i dålig hälsa. Behandlingar för dessa tillstånd är baserade på att förhindra uttorkning.

kräkningar

Vänta på att äta under en period av två till fyra timmar efter att du har kräkts. Om du äter för fort, kan du utlösa en annan kräkningar episod. Ligg ner i ett mörkt rum där du inte blir störd och har en bassäng vid din sida så att du inte behöver få upp att kräkas. Försök inte att förhindra kräkningar. Det är bättre att få det ur systemet så att du kan börja återhämtning. Inte äta eller dricka mjölkprodukter inom 24 timmar. Inte ta mediciner som innehåller acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Två timmar efter kräkningar, försöker äta isbitar för vätske. Om du inte kräks inom 90 minuter, sedan arbeta upp till att ta små klunkar vatten, utspädd äppeljuice eller buljong. Om kräkning inträffar, vänta två timmar, sedan börja med isbitar igen. Under 18 timmar efter kräkningar, konsumerar endast vätskor vid rumstemperatur som Gatorade, Jell-O och platt ginger ale. Försök att ta i två uns var 15 minuter. Nästa dag, gradvis lägga nonsens, bananer, soppa, crackers, ris, kokt potatis eller rostat bröd till din diet. När du kan hålla nere dessa livsmedel utan kräkningar, sakta återgå till normal kost under loppet av två till tre dagar. Detta gör att din magslemhinnan tid att läka.

Diarré

Dricka mycket vätska när du har diarré för att inte bli uttorkad. Välj från vatten, Gatorade, ginger ale, buljong eller utspädd saft. Om diarré varar längre än sex timmar, överväga att ta en över disk medicinering som Imodium AD. Nästa dag, gradvis lägga fast föda tillbaka till din diet såsom ris, potatis, pasta, bananer och stekt fisk. Inte konsumera mejeriprodukter för en vecka efter en episod av diarré så tarmarna kan återhämta sig. Också undvika citrusjuice, råa grönsaker, stekt mat, kryddig mat, alkohol och kaffe för upp till fem dagar. Ät små måltider jämnt fördelade under dagen i stället för en eller två stora måltider.

havande läkare

Ring din läkare om du misstänker att du har blivit uttorkad, om din diarré varar längre än fyra dagar eller kräkningar som varar längre än 24 timmar och du inte kan hålla nere vätskor. Tecken på allvarlig uttorkning inkluderar gulfärgning av ögon och hud, mörkgul urin, liten eller ingen urin, yrsel, extrem törst och djup svaghet.