Hur man gör ett lapptäcke denim täcke

Hur man gör ett lapptäcke denim täcke


De bästa lapptäcke denim täcken bildas från olika nyanser av blått denim. En enkel lapptäcke mönster som bäst visa upp de olika blå toner i din quilt. Du kan ha sparat urvuxen, out-of-stil eller utslitna jeans tills du fått nog för ett täcke. Nu är det dags att njuta av processen att göra ett lapptäcke denim täcke.

Instruktioner

1 Gör en 6,5-tums fyrkant mall av affischen styrelse.

2 Trace runt mallen på denim. Klipp ut denim rutor.

3 Gör remsor av denim rutor. Välj två rutor, på måfå. Sy ihop dem, räta mot räta, med en ¼-tums sömmen. Lägg en annan ruta till den sista. Fortsätt på samma sätt tills rutorna är så bred som du vill att din quilt.

4 Starta en annan remsa, som i steg 3. Fortsätt att denim band rutor tills du har tillräckligt för täcket är önskad längd.

5 Tryck alla sömmar till höger. Inte öppna dem som du skulle sy ett plagg.

6 Sy banden tillsammans bildar längden på din quilt. Använd en ¼-tums sömmen att sy remsor av denim, den ena efter den andra, med tyget räta mot räta. Tryck på alla dessa sömmar nedåt.

7 Skär täcket stöd från en samordnande bomullstyg. Det bör vara något större än din denim täcke topp för att möjliggöra en drag under quiltning processen. Trimma den senare till rätt storlek.

8 Sandwich (skikt) ditt täcke. Placera grundvävnaden nedåt på en stor arbetsplats. Sätta din lager vadd ovanpå grundvävnaden. Sist placera quilt topp, på övre högra sidan uppåt. Använd stora säkerhetsnålar för att ansluta de tre bitarna. Börja i mitten av täcket och arbeta utåt.

9 Hand eller maskin täcke de tre bitarna. Trimma grundvävnaden och vadd för att matcha kanterna på täcket toppen. Ta bort säkerhetsnålar.

10 Make 1½-tums bred bindande för utsidan av täcket av samma tyg som används för bäraren. Detta kommer att gå runt hela täcket, men det är lättast att gälla om du skär längder för varje sida av täcket, plus ½-tums vardera.

11 Tryck ¼-tums längs långsidan av alla bindningar. Sy ovikta kanter, tyg räta mot räta, ovanpå täcket, på de två långsidorna först, med en ¼-tums sömmen. Lämna en ¼-tums sömmen i slutet av var och en av sidorna.

12 Upprepa steg 11 med kortare övre och undre bindande bitar, utom vika kanterna inåt ¼-tums vid varje ände för att göra en fin bindande kant.

13 Vik alla bindande sidor på baksidan av täcke. Hand sy bindningen med de vikta kanterna under.