Hur man installerar porslin kakel i badrum

Hur man installerar porslin kakel i badrum


Porslin kakel är vanligt i badrum. Badrummet är ett område med hög fuktighet, och kakel är vattenavvisande. Porslin kakel kommer att pågå i år. Det är slitstarkt och finns i många färger, stilar och storlekar. Att anlita en professionell för att installera kakel i badrummet skulle bli kostsamt. Du kan installera kakel själv för kostnaden för leveranser om du vet hur man mäter och markera varje badrum vägg som plattan kommer att installeras på.

Instruktioner

1 Använd ett måttband för att mäta höjden och bredden på varje vägg som du vill installera porslin kakel. Finna mittpunkten på varje vägg. Markera mittpunkten på väggen med markeringspenna.

2 Använd en krita linje att knäppa linjer direkt på väggen från mittpunkten på varje kant, höger och vänster. Gör samma sak från toppen av väggen till botten, att snäppa en linje som är i rät vinkel mot den första raden. Använd en laser för att se till att dina linjer är nivå. Använd måttband för att mäta ut från varje rad antalet inches bred din porslin kakel är. Gör parallella linjer från varje mittlinjen, inklusive 1/8-tums utrymme mellan plattorna, tills du når kanterna på väggen. Gör detta både horisontellt och vertikalt. Gör detta för varje vägg i badrummet.

3 Förbered murbruk blandning i en hink med vatten enligt förpackningens anvisningar. Finna mittpunkten på väggen. Lokalisera krita linje som löper bredvid den. Håll första plattan på plats på väggen, med sin kant på krita linje. Ta bort kakel, tillämpa murbruk till den platsen med en murslev, och sedan lägga kakel i morteln, försiktigt skjuta den på plats.

4 Applicera murbruk där andra plattor kommer att läggas. Lägg den andra sida vid sida, så att en kant är intill den första kakel och en annan kant är på krita linje. Sätt 1/8-tums spacer ½ tum i från varje platta hörn, mellan de två plattorna. Lägg hela plattor, sätter distanser ½ tum i från varje platta hörnet på alla sidor av varje platta.

5 Använd ett måttband för att mäta utrymme för kantplattor. Mät och markera hela plattor, och skär dem med en våt såg att skapa kantstyckena. Lägg kantstyckena genom att tillämpa murbruk, glidande bitar på plats, sedan sätta in distanser halv tum i från varje platta hörn. Låt murbruket torka i 12 timmar.

6 Förbered injekteringsbruk blandning enligt förpackningens anvisningar. Ta bort alla kakel distanser. Använd en spackel för att jämna ut injekteringsbruk blandning mellan plattorna, där utrymmen var. Fyll i alla sprickor mellan plattorna helt. Omgående avlägsna överskott injekteringsbruk blandning från kakel ytan med en mjuk trasa. Använd injekteringsbruk sealer när bruket har satt upp för 24 timmar. Täta föreningspunkterna mellan väggarna och mellan väggarna och golvet.